• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejkersi podigli ulog i konačno doveli Dejvisa!

Autor mondo.rs

Sjajnom centru ostvaren je san koji je dugo sanjao. Lejkersi su povećali rizik i uspeli, poslavši značajan deo svog tima i talenta u suprotnom smeru.

Nekoliko dana nakon završetka sezone i Torontovog trijumfa u velikom finalu, dogodio se prvi veliki NBA trejd.

Centar Nju Orleansa Entoni Dejvis (26 godina, 208 centimetara), jedan od najboljih igrača lige, konačno je prešao u Los Anđeles Lejkerse, u "transferu" za koji se borio još od kraja januara, kada je saopštio svojoj franšizi da ovog leta neće potpisati novi ugovor.

Posle nekoliko napetih meseci, tokom kojih su ga Pelikansi sklanjali iz ekipe, pa vraćali pod pretnjom NBA kazne, Dejvis je definitivno postao saigrač Lebronu Džejmsu, a Lejkersi su tu privilegiju "platili" tako što su poslali trojicu igrača u Luizianu.

Od noći između subote i nedelje, igrači Nju Orleansa postali su plejmejker Lonzo Bol (21), krilo Brendon Ingram (21) i bek šuter Džoš Hart (24). Takođe, Lejkersi su Pelikansima poslali i tri "pika" prve runde, među kojima je uključen i četvrti sa ovogodišnjeg drafta.

Lejkersi su poslali "pola tima", čime je stvorena mogućnost da Nju Orleans sastavi zaista snažnu, mladu ekipu, s obzirom na to da će ovog juna imati pravo da prvi bira i nema dileme da li će izabrati najveću koledž senzaciju još od Lebrona - Zajona Vilijamsona.

Ako dve franšize postignu dogovor da trejd bude realizovan 30. jula (30 dana nakon što "pikovi" prve runde drafta potpišu ugovore), onda će Lejkersi imati 32,5 miliona dolara za trošenje na slobodne agente, što će biti jako važno u zaokretu koji u Los Anđelesu prave posle veoma loše sezone.

A, sezona je bila takva delimično i zbog ovog trejda, jer je tokom zime svakodnevno "curelo" u medije novo ime koje su Lejkersi bili spremni da daju u zamenu za Dejvisa. To je stvorilo tenziju i neprijatno iščekivanje za veći deo tima i u takvoj situaciji više nije bilo iznenađenje što je plej-of ostao daleko, uprkos velikim planovima na početku sezone.

Sa Dejvisom u reketu, Lejkersi su sada na novom početku i moraće da budu uspešni, iz bar dva razlika. Kao prvo, Dejvis će sledećeg leta postati slobodan igrač i moći će da bira novu sredinu ako mu se ne svidi ono što vidi u Stejpls centru. Kao drugo, Lebron će u decembru napuniti 35 godina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC