• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve se nagodio s Čelsijem, Sari ima novi posao!

Autor mondo.rs

"Plavci" su se zvanično oprostili od Mauricija Sarija koji je klubu u poslednjem meču sezone doneo trofej Lige Evrope, ali kada je Juventus pozvao za njega nije bilo dileme gde želi da nastavi karijeru.

Čelsi je morao da popusti!

Juventus već više nedelja "juri" Mauricija Sarija kao naslednika Masimilijana Alegrija i konačno je uspeo u tome kada su se klubovi dogovorili oko otpremnine koju će tim sa "Stamford bridža" dobiti zbog ustupanja trenera, dve godine pre završetka njegovog ugovora.

Poziv iz domovine bio je jači od svake pohvale koju je (prekasno) dobio od čelnika Čelsija, tako da je Sari radije izabrao mesto u kom mu neće visiti "mač iznad glave".

Tokom turbulentne prve sezone u Čelsiju više puta je bio na ivici otkaza, posebno početkom godine nakon poraza od Bornmuta i Mančester sitija, ali je prebrodio i povrede, loš odnos sa navijačima i kontroverzne poteze, za treće mesto na kraju sezone u Premijer ligi.

Kao naknadu za odlazak iz Čelsija u Juventus, "plavci" će zaraditi oko 5 miliona evra, koje su u Torinu konačno pristali da isplate. Postavlja se pitanje zbog čega kompenzacija za trenere predstavlja toliki problem klubovima, kada na fudbalere troše i 10-15 puta veći novac?

Osim toga, doveo je ekipu u finale Karabao kupa, gde ih je Mančester siti dobio posle penala, dok je sa "plavcima" osvojio prvi trofej u karijeri - u poslednjem meču na klupi kluba.

U finalu Lige Evrope, u Bakuu protiv Arsenala, Čelsi je odigrao jedan od najboljih mečeva sezone i slavio 4:1, a na licu Mauricija Sarija videlo se koliko mu znači što kao 60-godišnjak prvi put može da podigne neki šampionski pehar.

Ipak, zabrana transfera, prodaja Edena Azara i stalni strah od otkaza bili su dovoljan znak Sariju da pokupi stvari i vrati se u Italiju gde se njegov fudbal više ceni.

Utisak je da se Čelsi kasno setio da "ljubi skute" svom menadžeru, koji je odradio sjajan posao u prvoj sezoni uprkos svim problemima, pa će tako potražiti 14. šefa stručnog štaba u eri Romana Abramoviča, prvi put jer je njih trener "odjavio". 


Najverovatnije je da će to biti Frank Lampard, klupska legenda koja je trenersku karijeru počela letos u Derbiju i umalo ovaj tim uvela u Premijer ligu.

Jasno je da mu manjka iskustva i da bi mogao lako, poput većine onih sa kojima je sarađivao kao igrač, da dobije otkaz, međutim navodno mu je Roman Abramovič garantovao da će ga "ostaviti" da radi najmanje dve godine...

Nadaju se u klubu da će kao čovek od autoriteta na "Bridžu" uspeti da probudi i mlade fudbalere iz akademije kluba, odnosno da će Kalum Hadson-Odoi zbog njega produžiti ugovor.

S druge strane, Mauricio Sari imaće najjaču ekipu u dosadašnjem delu karijere, koja će sigurno biti dodatno pojačana tokom predstojećeg prelaznog roka.

Pristao je da dođe u Torinu uprkos tome što je u Napulju bio legenda, dok se upravo borio da "staru damu" svrgne s trona u Italiji, što će mu navijači s juga sigurno zameriti, ali treba razumeti da je pred njim novi san koji nije mogao do sada da ispuni u karijeri...

Od Maksa Alegrija je nasledio fantastičnu ekipu, osmostrukog uzastopnog prvaka Italije, ali od njega će se pre svega očekivati atraktivniji fudbal i veći uspesi u Ligi šampiona.

Videćemo da li će njegove taktičke zahteve igrači Juventusa brže uspeti da prihvate od fudbalera Čelsija, pošto je najavljivao da bismo tek u drugoj sezoni mogli da vidimo fudbal koji je brzo dobio i ime - "Sarriball".

U Londonu ga nisu dočekali, videćemo u Torinu...

Ugovor je potpisan do kraja juna 2022. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC