Ozer prozvao, i Čelik "upalio motore"

Autor:

Zenički fudbaleri, pod vođstvom turskog stručnjaka, počeli pripreme za novu sezonu.

Ozer prozvao, i Čelik "upalio motore" Foto: FENA/Vehid Begunić

Predvođeni novim trenerom, Turčinom Hasanom Ozerom, fudbaleri Čelika danas su nakon prozivke u 16 sati odradili i prvi trening na "Bilinom polju" u sklopu priprema za narednu sezonu.

Na prvom je treningu bilo je 20 igrača.

"Danas mogu tolerisati mala kašnjenja, ali od sutra svi igrači na terenu moraju biti najmanje pet minuta prije početka treninga", podvukao je u prvom obraćanju igračima Ozer, koji je preuzeo zeničkog premijerligaša koji upravo danas slavi 74. rođendan.

On će, kako su novinarima objasnili iz klupske administracije, tek sutra biti dostupan za izjave, kada je planirano i njegovo zvanično predstavljanje te stručnog štaba u kojem se još nalaze trener golmana Ibro Hodžić iz sarajevskog Olimpika, iz kojeg je stigao i novi kondicioni trener Almir Seferović.

Nakon što je juče dvogodišnji ugovor potpisao Petar Raguž iz GOŠK-a, danas je trogodišnji ugovor potpisao Nermin Hajdarević iz mostarskog Zrinjskog, dok je povratnik na "Bilino polje" iz Goražda Dženis Huseinspahić potpisao ugovor na jednu plus jednu sezonu.

Na prozivci su bili i Marin Jurina, Fenan Salčinović i Almir Čubara, kojima su istekli ugovori i s kojima će se pregovarati o novom ugovoru. Salčinović i Čubara su trenirali s ekipom, dok je Jurina trening promatrao iz svečane lože.

Fenan Salčinović Foto: FENA/Vehid Begunić Fenan Salčinović

Prošlosezonski prvi strijelac tima, Haris Dilaver, nije se pojavio na prozivci, ali s njim je postignut dogovor da ako ne pronađe inostarni angažman ostane u Zenici. Nigerijac Paskval Okoli, koji je pod ugovorom, još se nije vratio u Zenicu.

Stoper Luka Miletić i vezista Harun Vardo bili su na prozivci, ali se obojica oporavljaju nakon operacije ukrštenih  ligamenata koljena te ih neće biti neko vrijeme u trenažnom procesu s ostatkom tima.

Čelik je ranije za naredne tri sezone produžio ugovor s golmanom Bojanom Pavlovićem te angažirao Tarika Isića iz bijeljinskog Radnika, Marka Perišića iz mostarskog Zrinjskog, Ermina Huseinbašića iz Zvijezde 09.

Trenutni grački kadar: Bojan Pavlović, Fikret Karajbić (golmani), Ljubiša Pecelj, Petar Raguž, Adi Marković (bekovi), Luka Miletić, Vedran Vrhovac, Tarik Isić, Azur Mahmić, Almir Čubara (stoperi), Nermin Jamak, Vladimir Grahovac, Marko Perišić, Nermin Hajdarević, Nikola Baban, Fenan Salčinović, Selim Žuna, Eldar Sivac, Harun Vardo (vezni), Ermin Huseinbašić, Dženis Huseinspahić i Ante Blažević (krila).

Hasan Ozer, Čelik Foto: Fenan Salčinović

Opravdano su bili odsutni: Anel Dedić, Ševko Okić, Ivan Livaja i Tarik Adilović. Sa posudbe se vratio Eldar Sivac, koji je trenirao s ekipom.

Vratio se i Mahir Mehić, koji se javio na prozivku, ali nije trenirao, dok je opravdano bio odsutan Armin Duvnjak, koji se treba vratiti s posudbe iz Novog Travnika.

Ostale vijesti