• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepe vesti iz Rena: Pobedile su Francusku bez Sonje!

Autor mondo.rs

"Baš sam zadovoljna kako smo igrale", rekla je Ana Dabović posle pobede nad jednim od favorita za finale Eurobasketa, koje će za 11 dana početi u našoj zemlji.

 Francuska Srbija 83:90 košarkašice Izvor: MN PRESS

Odlične vesti stižu ove nedelje uveče iz Rena!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je jak pripremni turnir pred start Evropskog prvenstva u našoj zemlji pobedom nad jednim od favorita za finale, Francuskom.

U reprizi finala Eurobasketa iz Budimpešte 2015, Srpkinje su ponovo bile bolje od Francuskinja - 83:90 (20:29, 26:18, 19:20, 18:23).

"Baš sam zadovoljna kako smo igrale. Borile smo se. Ispoštovale smo većinu stvari koje nam je Marina rekla i to se odrazilo na rezultat. Sa mnogo samopouzdanja idemo u Vršac i zadovoljne smo kako se pripremamo za Evropsko prvenstvo", rekla je Ana Dabović.

* gost u novoj epizodi Mondo podkasta "Šesta lična" bila je Marina Maljković *

Marina Maljković Podcast
Izvor: YouTube/MONDO portal

U uniformi na večerašnjoj utakmici protiv Francuske nije bila Sonja Petrović, a u igru nije ulazila Kristina Topuzović.

U duelu sa domaćom selekcijom izabranice Marine Maljković, navodi se na portalu Košarkaškog saveza Srbije, imale su vođstvo 31 minut i na kraju su ostvarile pobedu važnu za samopouzdanje na samo 11 dana do starta završnog turnira.

Meč je odigran u "Glaz areni" u Renu pred više od 4.000 gledalaca. U prethodna dva dana Srbija je izgubila od Rusije i pobedila Tursku.

Najefikasnija u timu Srbije bila je kapitenka Jelena Bruks sa 20 poena, a dvocifrene su bile još i Ana Dabović sa 16, Nikolina Milić sa 15 i Aleksandra Crvendakić sa 13 poena.

Naš tim je izvanredno započeo meč i od starta stigao u solidno vođstvo. U prvoj četvrtini Srpkinje su trojke šutirale odličnih 6/8, a ostvarile su i čak 36 indeksih poena. Najveću prednost naš tim je imao od 12 poena razlike početkom druge četvrtine kada je bilo 32:20.

Francuskinje su do prve prednosti stigle tek u 16 minutu (37:36), ali to vođstvo bilo je kratkog daha, pošto su naše košarkašice ponovo preuzele kontrolu utakmice i držale je do sredine poslednje deonice. Ni nova prednost Francuskinja nije dugo trajala, pa je i sama završnica pripala Srpkinjama u kojoj su potvrdile trijumf.

Prednost u skoku imale su Francuskinje za pet uhvaćenih lopti više (32-27). Šut za tri poena naših košarkašica na kraju je bio 48 posto (11/23), dok koncentracija u pojedinim trenucima nije bila na visini pošto je promašeno devet slobodnih bacanja.

Srbija i Letonija zajednički će organizovati Eurobasket od 27. juna do 7. jula, s tm da će dve grupe prve faze takmičenja biti odigrane u Rigi, jedna u Zrenjaninu i jedna u Nišu, a kompletna "nokaut" faza u Beogradu izuzev dve utakmice baraža za plasman u četvrtfinale koje će biti rešene u Letoniji, odnosno pre selidbe timova iz Grupa A i B na završnicu u prestonici Srbije.

Naš tim pohod ka završnici počeće iz Zrenjanina, u koji je smeštena Grupa D. Prvo igramo sa Belorusijom (27. jun), Rusijom (28. jun), pa Belgijom (30. jun).


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC