• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suarez i Kavani bez greške!

Autor mondo.rs

Urugvajci ubjedljivom pobjedom protiv Ekvadora počeli takmičenje u Grupi C na Kopa Amerika.

Bolje za Uruse nije moglo!

Rekorder po broju osvojenih titula (15) započeo je 46. Kopa Amerika ubjedljivom pobjedom protiv Ekvadora – 4:0 (3:0) i sada mu ostaje da u naredne dvije utakmice Grupe C, protiv Čilea i Japana, ovjeri plasman u četvrtfinale.

Iskusna napadačka osovina Luis Suarez – Edinson Kavani, koja u nacionalnom dresu ima zajedno 219 utakmica, funkcionisala je besprijekorno u Belo Horizonteu, a posebno se istakao napadač prvaka Španije - Barselone.

Suarez je bio i strijelac i asistent, međutim ne bi trebalo zaboraviti ni odličnog Nikolasa Lodeira.

Kanonada je započela već u šestom minutu. Defanzivac Ekvadora Gabrijel Ahiler izgubio je na svojoj polovini vazdušni duel sa Suarezom. Podletio je pod ispucanu loptu, Suarez ju je lijepo primirio, odigrao prema Nikolasu Lodeiru, koji je majstorski obišao svog čuvara i savladao Aleksandera Domingeza.

Strijelac prvog gola uspio je u 24. minutu da iznudi isključenje Hozea Kinterosa. Desni bek Ekvadora neoprezno, ne i namjerno udario je u skoku Lodeira u glavu, međutim za njega nije bilo milosti od strane sudije. Ekvador je ostao sa desetoricom na terenu i Urusima je posao znatno bio olakšan.

To je dvostruki šampion svijeta iskoristio već do odlaska na odmor. Prvo je Kavani u 33. minutu iskoristio dodavanje Dijega Godina, koji je glavom nakon kornera spustio loptu, a napadač Pari sen Žermena u padu iz prve zatresao mrežu, da bi Suarez u 44, opet poslije kornera, sačekao loptu na "drugoj stativi" i praktično riješio pitanje pobjednika.

Konačan rezultat postavio je Mina Meza neopreznom reakcijom u 78. minutu, kada je naletio na odbijenu loptu i smjestio je sopstvenu mrežu.

U noći između ponedjeljka i utorka sastaju se Japan i Čile.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC