Zenici i Borcu zlatne medalje na ekipnom prvenstvu

Autor:

Amel Tuka postavio novi rekord Bosne i Hercegovine na 400 metara.

Zenici i Borcu zlatne medalje na ekipnom prvenstvu Foto: Promo/Atletski klub Borac

Zlatne medalje na ekipnom prvenstvu BiH u atletici, koje je proteklog vikenda održano u Sarajevu u organizaciji istoimenog kluba, pripale su atletičarima Zenice i atletičarkama Borca.

Zeničani su trijumfovali uz 72 osvojena boda, odnosno 14 više od drugoplasirane Slobode Tehnograd. Novi Grad je osvojio 52, Banjaluka 51, a potom slijede Borac sa 50, Sarajevo sa 47 i Bosna sa 33.

Kod dama je bilo znatno neizvjesnije: crveno-plave su osvojile najsjajnija odličja uz 44 boda, koliko je imao i drugoplasirani Glasinac. Domaćin je osvojio 40, Banja Luka 38, a Novi Grad 27 bodova. Borčeve atletičarke, kako je saopšteno iz kluba, tako su po 13. put postale šampionke BiH i na taj način stekle pravo da sljedeće godine učestvuju u B grupi Kupa evropskih šampiona.

"Još jednom smo dokazali da i pored teškoća koje smo imali, uz nenastupanje Stefani Vukajlović, Milice Ožegović, Anje Erceg i Ksenije Kecman, imamo snage i znanja za ovakve podvige", rekao je trener u AK Borac Nebojša Matijević.

Treba, svakako, reći da je prvo ime takmičenja bio član Zenice Amel Tuka, koji je oborio državni rekord u trci na 400 metara. Ovu dionicu Tuka je istrčao za 46.37 sekundi, što je za 26 stotinki bolje od prethodnog rezultata pored kojeg je takođe bilo njegovo ime.

Tagovi:

Ostale vijesti