• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čvrsta ruka predsjednika PSŽ: I Nejmar na prodaju

Autor mondo.rs

Pari sen Žermen ovog ljeta mogao bi da pretrpi ozbiljno renoviranje tima poslije jasne poruke Nasera Al Kalifija igračima

 PSZ-poostrio-mjere-u-klubu-Nejmar-moze-da-ide Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pari Sen Žermen je prošle sezone odbranio titulu prvaka u Francuskoj, ali je na evro sceni opet doživio neuspjeh - eliminisan je u osmini finala Lige šampiona, dok prvi put od 2013. godine nije uspio da osvoji Kup i Liga kup.

Nisu samo rezultati bili ono čime su se ozbiljno pozabavili čelnici kluba na čelu sa predsjednikom Naserom Al Kalifijem posljednjih dana, već i stvarima koje su se dešavale van terena.

Prije svih u žiži javnosti bio je Nejmar. Propustio je veliki dio sezone zbog povrede, a nedavno je policiji dao iskaz zbog navoda da je silovao jednu ženu, iako on tvrdi da je žrtva ucjene.

Brazilac je ranije u toku sezone vrijeđao i navijača poslije poraza u finalu Kupa od Rena, a poslije toga je izgubio i kapitensku traku u reprezentaciji Brazila.

Kilijan Mbape je nedavno izjavio da je njegova karijera na prekretnici i da je zainteresovan za novi projekat, dok je desni bek Tomas Monije izrazio želju da napusti klub. Fudbaler Adrijen Rabio odbio je da produži ugovor, zbog čega ga je trener Tomas Tuhel izbacio iz tima.

Sve te stvari natjerale su predsjednika Parižana da napravi zaokret, pooštri mjere u klubu i jasno stavi igračima do znanja da neće ubuduće moći da se ponašaju kao razmažene zvijezde.

"Igrači će morati da preuzmu odgovornost, više nego ranije. Sve mora da bude potpuno drugačije. Moraće da urade više, moraće da rade više. Nisu ovde da bi zadovoljili sebe. Ako se ne slažu, vrata su im otvorena, ćao. Ne želim više da vidim da se ponašaju kao slavne ličnosti", rekao je Al Kalifi.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Francuski "L'Ekip" navodi da je PSŽ spreman da se odrekne i Nejmara, najveće investicije ikada, ali samo u slučaju velike ponude poput one koju su oni donijeli kada su ga doveli iz Barselone prije dvije godine za rekordnih 222 miliona evra.

Taj list prenosi da to jeste važna odluka jer je PSŽ na taj način prvi put otvoreno poručio da Nejmar jeste na prodaju.

Ranije se spominjalo da bi Brazilac mogao da se vrati u Barselonu, ali se dovodio i u vezu sa Realom, s tim da je u u Madrid u međuvremenu stigao Eden Azar i već je napravljena "gužva" u napadu, gdje je i Luka Jović.

Vjeruje se da bi poslije jasne poruke predsjednika Parižana, u trku za potpis Nejmara mogli da se uključe i klubovi iz Premijer lige.

Prvi čovjek šampiona Francuske nada se i da će povratak Leonarda na mesto sportskog direktora riješiti neke probleme sa transferima, sa kojima se klub susreće.

Leonardo je zamijenio Antera Enrikea, koji nije bio u dobrim odnosima sa Tuhelom.

Trener je prije svega tražio da se ekipa pojača u januarskom prelaznom roku zbog brojnih povrijeđenih igrača, ali i da se riješi situacija sa statusom Rabioa u klubu.

"Shvatio sam da su promjene ključne, inače nigdje nećemo stići. Za dva minuta smo riješili stvar. On će imati svu moć u sportskom sektoru. Leo je moj čovjek. On je nevjerovatan. Imam nevjerovatno povjerenje u njega, jer posjeduje prirodan autoritet koji će svima koristiti, posebno igračima", naveo je Al Kalifi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC