''Saradnje Srpske i Srbije je na visokom nivou''

Autor:

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas tokom razgovora sa predsjednikom Vlade Srbije Anom Brnabić da je institucionalna saradnja Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou.

''Saradnje Srpske i Srbije je na visokom nivou'' Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog toga što se zajednički projekti realizuju predviđenom dinamikom.

Ona je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, navela da je podrška Srbije, kao najznačajnijeg ekonomskog partnera i oslonca za očuvanje i jačanje Srpske, vidljiva u brojnim opštinama, kroz realizaciju velikog broja komunalnih i infrastrukturnih projekata koje finansira Srbija.Predsjednica Srpske je, u ime građana i institucija Srpske, zahvalila rukovodstvu Srbije na konkretnim oblicima saradnje i podrške, te istakla da Srpsku i Srbiju vežu čvrsti politički i ekonomski odnosi uz visok nivo razumijevanja.

Početkom jula počinju radovi u Kuzminu

Srbija će početkom jula početi sa izgradnjom dionice od Kuzmina do Sremske Rače, na trasi auto-puta Beograd-Sarajevo, rekla je Brnabić. Odgovarajući na novinarska pitanja, Brnabić je dodal da Vlada Srbije nema saznanja o zloupotrebi sredstava koja je donirala opštini Srebrenica.

Iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike Srpske je saopšteno da su Cvijanovićeva i Brnabićeva izrazile zadovoljstvo zbog toga da je gotovo u svim oblastima društvenog života postignut napredak u međusobnim odnosima, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

One su istakle da je neophodno dalje jačanje veza na institucionalnom, ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Na sastanku u Banjaluci je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu, kao i realizaciji zajedničkih projekata iz različitih oblasti.

Prije ovog sastanka Brnabićeva je zajedno sa Viškovićem učestvovala na konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak" u Banskom dvoru u Banjaluci.

Ostale vijesti