20. juna žrijeb za novu sezonu Premijer lige BiH

Autor:

Takmičenje počinje 20. jula. Trofej brani Sarajevo.

20. juna žrijeb za novu sezonu Premijer lige BiH Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Žrijeb takmičarskih brojeva za predstojeću sezonu Premijer lige BiH, ukupno 18. po redu, biće održan u četvrtak, 20. juna, u 12 časova u prostorijama Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu.

U bubnju će se naći imena 12 ekipa, a način takmičenja nepromijenjen je u odnosu na prošlu sezonu, kada se po prvi put od osnivanja takmičenja igrao trokružni sistem.

U predstojećoj sezoni, koja počinje 20. jula, za trofej će se takmičiti Sarajevo, Željezničar, Velež, Zrinjski, Sloboda, Čelik, Borac, Radnik, Mladost (Doboj-Kakanj), Tuzla siti, Zvijezda 09 i Široki Brijeg.

Podsjetimo, prošle sezone su iz elite ispali GOŠK i Krupa, a u najviši rang se poslije jednogodišnjeg, odnosno trogodišnjeg odsustva vraćaju Borac i Velež. Titulu šampiona braniće ekipa Sarajeva.

Inače, najtrofejniji klub od formiranja lige na nivou BiH je Zrinjski koji je slavio šest puta. Tri puta su se radovali fudbaleri Željezničara i Sarajeva, dva puta je šampion bio Široki Brijeg, dok po jednu titulu u svojim trofejnim salama imaju Borac, Leotar i Modriča.

Ostale vijesti