• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beron pogodio titulu Zvezde uz zvuk sirene!

Autor mondo.rs

Amerikanac heroj trijumfa crveno-bijelih! U posljednjem napadu je pogodio za pobjedu i titulu!

 Partizan-Crvena-zvezda-cetvrta-utakmica-finala-KLS-Superlige-2019-live-prenos-TV-Arena-sport Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Poslije još jedne drame i utakmice od dva i po sata, Crvena zvezda mts odbranila je titulu i peti put u nizu osvojila šampionski pehar.

U desetom "vječitom" derbiju ove sezone, ekipa Milana Tomića slavila je na parketu brisanom od kiše, zbog krova "Pionira" koji je prokišnjavao nakon udarca groma!

Kao i u finalu Kupa ili u drugom meču finala, odluka je ponovo "pala" u posljednjoj sekundi, kada je Bili Beron pogodio za pobjedu i titulu! Na semaforu je ostalo 13 sekundi, Andrea Trinkijeri je tražio da njegov tim brani napad pri vođstvu crno-bijelih 75:74, a Amerikanac je krenuo na prodor i položio uz zvuk sirene.

Partizan - Crvena zvezda mts 75:76 (23:16, 19:18, 10:18, 23:24)

Otrčao je Beron odmah u svlačionicu, ostavivši za sobom sudije koje nisu provjeravale da li je isteklo vrijeme pri pobjedosnosnom šutu, kome je prethodila vjerovatna i nedosuđena greška u koracima Zvezdinog heroja.

Na taj način, okončana je još jedna maratonska košarkaška sezona, u kojoj je Zvezda objedinila domaću i "jadransku" titulu, koja će joj donijeti nastup u Evroligi 2019/20.

Takođe, u najjačem takmičenju možda će se naći i Partizan, koji je aplicirao za "vajld-kard" i do kraja juna moglo bi da bude poznato da li će u društvo najboljih nakon turbulentne i uzbudljive takmičarske godine, u kojoj smo vidjeli tačno deset "vječitih derbija" (skor 7:3 za Zvezdu).

Trećina mečeva "vječitih" rivala odlučivana je u posljednjoj sekundi i ispostavilo se da je tako završeno i večeras, iako je Partizan počeo drastično bolje i prije svega većom energijom stekao značajnu prednost poslije 15 minuta (36:22).

Ipak, Zvezdini pogoci iz daljine vratili su branioca titule u meč, a Dejan Davidovac najčešće je preuzimao odgovornost u komplikovanim situacijama. Pogađao je sa devet metara, čak i kada nije vidio koš.

Sa njim na čelu, crveno-bijeli su postepeno "topili" vođstvo domaćina i neposredno prije prekida zbog kiše (32. minut) najavili da ćemo i večeras gledati dramatičan finiš.

Markus Pejdž dao je dvije trojke pred završnicu, Vanja Marinković jednu i taj šuterski tandem vratio je Partizanu energiju, kojom je i Aleks Renfro 13 sekundi prije kraja donio crno-bijelima prednost uoči napada odluke (75:74).

Kada je bilo najvažnije, lopta je došla kod Berona, koji je prethodno u posljednjem minutu položio uz faul Zagorca (za 73:74) i najavio ono što će uraditi na kraju.

Na kraju sezone karijere, Beron odlazi na odmor sa još jednom individualnom nagradom, koju je dobio uoči dodjele medalja, igračima Zvezde medalje oko vrata stavljao glumački bard Vlasta Velisavljević (92).

PARTIZAN: Veličković 8 (7 sk), Gagić 11, Zagorac 7, Pejdž 8, Renfro 11 (4 as), Jaramaz 9, Marinković 5, S. Janković 3, Tanasković, Pušica, Nikolić 8, N. Janković 5.

ZVEZDA: Odžo 12 (7 sk), Lazić 7, Davidovac 13, Faje 3, Beron 21 (4/6 za tri), Nenadić, Simanić 2, Čović 8 (7 as), Radanov, Rivers 8, Ristić 2.


- ZVEZDA JE ŠAMPION! -

40' 75:76 BILI BERON UTRČAVA U REKET I POENTIRA UZ ZVUK SIRENE!



40' 75:74 Renfro poentira 13 sekundi prije kraja - polaganjem preko dvojice Zvezdinih igrača. Milan Tomić sada zove tajm-aut. Vidjećemo šta će biti Trinkijerijeva odluka - da li da brani napad ili da pravi faul.



40' 73:74 Beron koristi slobodno bacanje, a Andrea Trinkijeri zove tajm-aut uoči napada svog tima.

40' 73:73 Beron pogađa polaganje preko Zagorca, 31 sekund prije kraja. I to uz prekršaj.

40' 73:71 Pejdž koristi oba penala. Još 49 sekundi. Davidovac će biti Zvezdin centar u završnici.

40' 71:71 Beron lako prolazi N. Jankovića i izjednačuje na početku posljednjeg minuta. Faje potom pravi peti faul, prekršajem na Pejdžu poslije finte crno-bijelog šutera.

39' Renfro ostaje potpuno sam i ne ubacuje trojku.

39' 71:69 Jaramaz prodire i lako poentira pored Fajea, koji na drugoj strani ne prihvata Čovićevo dodavanje. Još minut i po do kraja.

38' 69:69 Čović promašuje teško polaganje, a Faje hvata važan ofanzivni skok. I pogađa uz faul Renfroa, pa promašuje penal.

38' 69:67 I još jednom - Markus Pejdž! Njegova druga u završnici.

38' 66:67 Davidovac dobija loptu od Čovića i trojkom vraća Zvezdi prednost! Trinkijeri traži tajm-aut. Još dva minuta i 39 sekundi.

37' 66:64 N. Janković faulira Berona i šalje ga na liniju penala. Pejdž ne uspijeva da odgovori trojkom.

37' Čović loše izvodi aut, ali lopta se odbija van igre i ostaće Zvezdina. Još sekund i sedam desetinki do kraja napada gostiju.

37' Partizan zaustavlja Odža dok se meč bliži kraju, a Lazić poslije duela sa Marinkovićem ostaje na parketu. Dobio je Zvezdin kapiten udarac u lijevu nogu i nije mogao sam da napusti teren. Dobio je aplauz značajnog dela crno-bijele publike.



37' 66:62 Poslije Marinkovića, i Pejdž se pojavljuje kada je važno! Trojka crno-bijelog šutera i Tomićev tajm-aut.

36' Rivers ne uspijeva da vrati trojku, a Marinković ne pogađa svoju drugu u dva napada. Potom i Odžo gubi loptu.

36' 63:62 Vanja Marinković postiže svoju prvu, izuzetno bitnu trojku. Njegov prvi koš iz igre.

36' 60:62 Odžo dobija loptu u reketu i uz Gagićev prekršaj daje koš. I jedni i drugi su iskoristili bonus pet minuta prije kraja.

35' 60:59 Jaramaz poentira pored Odža, da vrati crno-bijelima vođstvo.

35' Renfro promašuje flouter, a Gagić pravi treću ličnu grešku. Prekid je i te kako uticao na ritam igrača i utakmice, kao i na ambijent u dvorani.

35' Jaramaz zaustavlja Odža pod košem, u situaciji "jedan na jedan".

34' 58:59 Odžo snažno ukucava loptu u obruč, nakon što je N. Janković pao pred njim. Još šest i po minuta.

33' 58:57 Čović je pokušao sa distance i promaši obruč. Renfro na drugoj strani poentira preko Odža, koji ima četiri lične.

33' 56:57 Čović poentira u prodoru kraj dvojice igrača crno-bijelih.

32' 56:55 Davidovac promašuje trojku, a Beron ne uspijeva da izvede loptu u predviđenih pet sekundi.

- Poslije skoro pola sata prekida, derbi je nastavljen.



- Prema informacijama TV Arena sport, grom je udario u dvoranu i isključio nekoliko svjetala. Nakon toga, krov je počeo da prokišnjava. U ovim trenucima, publika je u mraku.

- Sudija Belošević okupio je trenere kraj zapisničkog stola, na konsultaciju. Svi gledaju prema krovu, a ekipe izlaze na zagrijavanje.

- Traje višeminutni prekid u "Pioniru". Razlog nije ubacivanje predmeta, već jaka kiša i činjenica da "Pionir" prokišnjava! Tehničko osoblje dvorane sada nalazi način da riješi problem. Jedno svjetlo se isključilo u trenutku u kojem je Zagorac faulirao Davidovca.



32' Zagorac faulira Davidovca na distanci, a navijači zasipaju parket predmetima. Sudije se povlače kraj zapisničkog stola i pozivaju ekipe da odu do klupa dok se teren ne očisti.

32' 56:55 Zagorac odgovara trojkom - opet vodi Partizan.

31' 53:55 Kejsi Rivers ubacuje svoju drugu trojku, da joj donese prvu prednost od uvodne četvrtine.

31' 53:52 Faje pravi četvrti faul nakon što je još u prvim minutima utakmice napravio tri lične greške. Sada je faulirao Gagića i poslao ga na liniju penala. Sudije su gledale snimak i ocijenile da je Senegalac na vrijeme blokirao centra domaćih poslije prekršaja.

- kraj treće četvrtine -



30' 52:52 Zvezda je imala posljednjih nekoliko sekundi u kvartalu, a Beron nije uspio da još jednom pogodi sa devet metara. 

30' 52:52 Još jedna daleka trojka Bilija Berona. Sa skoro devet metara, uz zvuk sirene, za još jedno izjednačenje.

29' 52:49 Beron predaje loptu domaćima, pa faulira Marinkovića na kraju kontranapada. Nisu uspjeli domaći da nađu ritam u tranziciji u ovoj dionici.

29' 50:49 Davidovac faulira N. Jankovića, a Zvezda koristi bonus. Partizanov centar koristi drugi šut sa crte, da vrati domaćima prednost. Čović je potom pokušao da pogodi preko N. Jankovića i promašio obruč.

28' 49:49 Čović asistira Beronu, a on ubacuje trojku za izjednačenje - prvo od osmog minuta i 11:11.

28' Još jedan prekid, jer sudija Belošević udaljava nekoga iz "boksa" kraj Zvezdine klupe.

28' Poslije provjere snimka, sudije dosuđuju Odžu četvrtu ličnu grešku, a "skidaju" Lazićev faul, koji su prethodno dva puta potvrdile. Zvezdin centar sada će morati na klupu.

28' 49:46 Davidovac promašuje trojku za vođstvo, a Zagorac koristi jedan šut sa linije penala. Nekoliko prekida meča u ovim trenucima - zbog brisanja parketa, gledanja snimka...

27' 48:46 Veličković je izgradio dobru poziciju leđima, pa asistirao Gagiću za lak koš. Na drugoj strani, dobar protok lopte u Zvezdinom napadu i Čovićeva trojka iz ugla. Crveno-bijeli su se poslije 20 minuta košarke primakli na "minus 2". Tajm-aut Andree Trinkijerija.

26' 46:43 Uzastopni promašaji Novice Veličkovića za tri poena (0/3 u ovoj dionici), pa pogodak Odža iz reketa.

25' 46:41 Pejdž pogađa Gagića u glavu, a Veličković potom šalje Fajea na crtu. Zvezdin krilni centar sada je dao jedan šut. U uzastopnim napadima promašio je tri bacanja.

24' Faje kreće na zakucavanje, a Renfro ga prekršajem tjera da "zaradi" te poene sa linije. Senegalac je promašio oba puta i opravdao prekršaj plejmejkera.

23' 46:40 Zvezda ne koristi uzastopne napade da se primakne na posjed zaostatka, a Zagorac na drugoj strani poentira, pa krade loptu gostima.

23' 44:40 Beron ubacuje svoju drugu trojku (prvu od starta meča), a sudija Belošević prekida igru da bi klizav teren bio obrisan.

22' 44:37 Renfro pogađa o tablu za dva, dok Trinkijeri još ne skriva ljutnju zbog Zagorčevog promašaja.

21' 42:37 Davidovac pogađa još jednu trojku uz zvuk sirene, Zagorac promašuje "čist" zicer, a Faje potom otvorenu trojku.

- poluvrijeme -

20' Čović je šutirao trojku na vrijeme i opet je lopta izašla iz obruča. Ekipe idu na odmor, poslije najbrže završenog poluvremena u finalu Superlige - 50 minuta.

20' Gagić pravi faul u napadu, postavljajući blok ispred Riversa. Sada će Zvezda imati devet sekundi da poentira.

20' 42:34 Renfro ostaje sam na distanci i ubacuje trojku, a Rivers odgovara poenom poslije prodora. Trinkijeri traži tajm-aut, 20 sekundi prije kraja.

19' 39:32 Marinković gazi čeonu liniju u napadu na obruč i Partizan ostaje bez još jednog posjeda. Lazić na drugoj strani postiže još važnih poena - poslije dobre reakcije bez lopte.

19' 39:30 Odžo iznuđuje prekršaj i promašuje oba šuta sa "crte". U borbi za loptu, Stefan Janković vuče Lazića za dres i šalje Zvezdinog kapitena na liniju penala. On je bio precizniji od centra.

19' Prekombinovali su crno-bijeli u napadu i ostali bez lopte. Sudije su procijenile da poslije izlaska u aut pripada domaćima, pa su pogledali snimak i promijenili odluku, jer je izbio N. Janković.

18' 39:28 Stefan Janković ubacuje svoje prve poene - trojkom. Čović je pokušao da odgovori istom mjerom, a lopta izlazi iz obruča.

17' Renfro i N. Janković kombinuju pikenrolom, ali centar odlazi sa loptom u aut. Na drugoj strani Faje ne uspijeva da pogodi iz reketa.

- "Pomislili smo da je gotovo, ali nije. Primili smo dvije trojke", rekao je Trinkijeri igračima na tajm-autu.

16' 36:28 Dobrić se vratio na teren i još jednom promašio trojku iz ugla. U narednom napadu, Lazić je ubacio trojku sa osam metara - takođe uz zvuk sirene. Sada Trinkijeri zove tajm-aut.

16' 36:25 Veličković lako pogađa za "plus 14" (36:22), a Čović odgovara trojkom. Serija crno-bijelih 11:2.

15' 34:22 Davidovcu ispada lopta, Pejdž promašuje pokušaj zakucavanja, ali su tu opet crno-bijeli. Veličković je pokupio loptu i pogodio za "plus 12". Tomić poziva igrače na još jedan tajm-aut.

14' 32:22 Partizan prvi put ima dvocifreni plus. Još jednom je sa distance bio precizan Aleksej Nikolić i još jednom je ubacio trojku. I na drugoj strani terena traju veliki Zvezdini problemi.

12' 27:20 Davidovac dobija loptu u ćošku i ubacuje svoju drugu trojku. Jaramaz odgovara pogotkom sa poludistance.

12' 25:17 N. Janković još jednom ostaje u reketu sa Čovićem i iznuđuje prekršaj. Tomić vraća na parket Davidovca, a Partizan ima dosad maksimalnih "plus 8".

12' 23:17 Na startu drugog kvartala, prvi poen postiže Majkl Odžo - sa linije penala.

- kraj prve četvrtine -

10' 23:16 Faje "telefonira" Renfrou gdje će baciti loptu, što plejmejker crno-bijelih koristi da je ukrade i da lako poentira za novih "plus 7" domaćih. To je ujedno i maksimalna prednost.

10' 21:16 Aleksej Nikolić još jednim pogotkom sa distance odbija Zvezdin nalet. Trojka.

9' 18:16 Rivers postiže trojku uz pomoć obruča, uz zvuk sirene, slično kao i Davidovac na startu meča. Odmah potom, Odžo poentira između dvojice čuvara, za mini seriju gostiju 5-0.

9' 18:11 Nikolić pogađa sa distance, za nastavak Partizanove serije. Odmah potom, N. Janković blokira Čovića u reketu. Zvezda ne uspijeva da nađe bilo kakvo rješenje u ovim trenucima, pa se Tomić sprema da vrati i Odža i Fajea, uprkos problemima sa ličnim greškama.

8' 16:11 Prvu trojku za domaće postigao je Ognjen Jaramaz - iz ugla kod klupe. N. Janković potom povećava prednost crno-bijelih pogotkom kraj Čovića. Osim uvodnih nekoliko minuta, Partizan mirno nalazi pozicije pod košem i zato je Tomić pozvao tajm-aut.

8' Partizan ima šest skokova u napadu na startu meča. Od izlaska Odža i Fajea, Zvezda se veoma muči u svom reketu.

8' 11:11 Nikola Janković kreće na zakucavanje, a Dobrić ga zaustavlja prekršajem. U međuvremenu je pogodio Simanić.

7' 11:9 Partizan vodi - košem Novice Veličkovića. Dobijaju bitku u reketu visoki igrači domaćina na startu derbija.

6' Ognjen Dobrić prvi put ulazi od kada je zadobio povredu, a Simanić promašuje cijeli obruč u pokušaju da ubaci trojku,.

6' 9:9 Ponovo Gagić napada Ristića i u pokušaju da zakuca iznuđuje prekršaj. Svojim osmim "vezanim" poenom donio je Partizanu izjednačenje.

6' 8:9 Gagić je u prvom planu. Odlično je počeo meč i sada pogodio uz Ristićev prekršaj, za "minus 1" crno-bijelih na semaforu. Postigao je sedam uzastopnih poena za Partizan.

5' 5:9 Pejdž blokira Berona, pa trči u kontru koju završava Gagić, poslije ofanzivnog skoka. Na drugoj strani, Ristić postiže svoje prve poene.

4' 3:7 Zagorac napušta teren zbog dvije lične greške u ranoj fazi utakmice. Mijenja ga Marinković, koji odmah uvodi crno-bijele u bonus prekršajem na Davidovcu.

4' 3:6 Gagić pivotira pored Ristića i poentira. Zvezdin centar ne uspijeva da mu odgovori šutem sa distance.

3' 1:6 Zagorac postiže prvi poen za Partizan. Često je lopta kod njega u rukama. Zvezda je za manje od tri minuta ispunila bonus.

3' I Faje je ušao u problem sa faulovima, jer je i njemu i Veličkoviću maloprije dosuđena obostrana. Morao je da izađe iz igre zbog treće lične greške.

3' Ponovo koškanje Fajea i Veličkovića, kao i na prethodnim utakmicama. Faje je faulirao Partizanovog kapitena u borbi za skok, a Veličković je ustao i krenuo ka njemu. Dijalog je trajao kratko.

3' 0:6 Davidovac ubacuje trojku sa devet metara. Morao je da šutne i pogodio je, nakon što je lopta nekoliko puta uradila u obruč.

2' Zagorac promašuje pokušaj zakucavanja, a Tomić pravi prvu izmjenu - Ristić umjesto Odža.

1' Odžo dvaput faulira Zagorca u razmaku od nekoliko sekundi.

1' Rade Zagorac griješi u dodavanju, a Trinkijeri dobija prvo upozorenje, jer je glasno protestovao kod sudije Obrkneževića. Na drugoj strani, Odžo pravi faul u napadu.

1' 0:3 Prve poene postigao je Beron - trojku na isteku napada.

Startne petorke:

Partizan: Renfro, Pejdž, Zagorac, Veličković, Gagić.
Zvezda: Beron, Lazić, Davidovac, Faje, Odžo

Sudije: Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić.

VIDEO: Trinkijeri "diže" Grobare



Ekipe Andree Trinkijerija i Milana Tomića nastavljaju seriju za titulu šampiona Srbije, na početku posljednje takmičarske nedjelje u maratonskoj sezoni 2019/20.

Crno-bijeli će drugi put u ovom finalu biti domaćini i ući će u meč sa ambicijom da izbore "majstoricu", koja bi bila odigrana u četvrtak. Sa druge strane, crveno-bijeli će pokušati da ove večeri pobjedom okončaju finale i da peti put u nizu podignu šampionski trofej.

Izvor: MONDO/I.B.


Kao i uglavnom tokom sezone, prethodna tri meča bila su dramatična i odlučena su u posljednjem minutu. Drugi, u kojem je slavio Partizan, okončan je pobjedonosnom trojkom Radeta Zagorca tri sekunde prije kraja. U tom napadu ispred njega silom prilika nije stajao Ognjen Dobrić, jer se četvrtinu ranije povrijedio (praktično u istoj situaciji i na istom mjestu terena), pa je zbog distorzije skočnog zgloba propustio subotnji, četvrti duel.

Kako je javio naš reporter sa lica mesta, Ognjen Dobrić je u sastavu Zvezde i istrčao je sa saigračima na zagrijavanje, pola sata prije meča.


Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča, koji možete gledati i na TV Arena sport.

SVI DERBIJI 2018/19 (6:3 za Zvezdu)

24. novembar (ABA liga): Partizan - Zvezda 71:77
17. februar (finale Kupa Koraća): Partizan - Zvezda 76:74
3. mart (ABA liga): Zvezda - Partizan 70:68
23. mart (ABA plej-of): Zvezda - Partizan 106:101 (85:85)
30. mart (ABA plej-of): Partizan - Zvezda 70:67
6. april (ABA plej-of): Zvezda - Partizan 84:63
10. jun (KLS plej-of): Zvezda - Partizan 98:94
12. jun (KLS plej-of): Partizan - Zvezda 73:72
15. jun (KLS plej-of): Zvezda - Partizan 96:90
17. jun (KLS plej-of): Partizan - Zvezda ?:?

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

PIROVA POBJEDA CIGANA ISTO TAKO BI BILO I DA SU GROBARI POBJEDILI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC