• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo je baš loše - Srbija nadigrana u Trstu!

Autor mondo.rs

Odbrana mlade reprezentacije Srbije, koja je blistala u kvalifikacijama za EURO19, delovala je jezivo na startu turnira protiv Austrije. Poraz sa desetoricom na terenu, junak meča - golman Radunović. I to dovoljno govori...

Vrlo loše izdanje Srbije na startu Evropskog prvenstva za mlade u Trstu!

Tim selektora Gorana Đorovića odigrao je najlošiji meč u njegovom mandatu i "glatko" je poražen od Austrijanaca u meču u kom je najbolji igrač naše ekipe bio golman Boris Radunović, pošto nas je spasao ubedljivijeg poraza.

Nije mogao sve da zaustavi, strelci za Austrijance bili su Volf (37') i Horvat (78'), dok je Srbija najbolje šanse imala preko Jovića i Radonjića.

SRBIJA - AUSTRIJA 0:2 (0:1)

Novi napadač Reala pogodio je prečku iz neposredne blizine sa pet metara, dok je Radonjić promašio prazan gol sa još manje razdaljine, a važno je napomenuti i da je Srbija meč završila s desetoricom igrača pošto je deset minuta pred kraj isključen Jovanović.

Naš štoper je startovao na Volfu kome je slomljen članak noge, a arbitar iz Švedske odlučio je da mu pokaže crveni karton posle preglanja snimka.

Srbija će tako protiv Nemačke biti bez Vukašina Jovanovića, međutim u ovom trenutku ne deluje da je to najveći problem za našu mladu reprezentaciju, nego poraz koji je pokvario kompletan utisak koji je naša selekcija ostvarila u kvalifikacijama.

"Orlići" su vrlo loše počeli utakmicu pošto nisu uspevali da nametnu svoj ritam, a najviše problema imali smo po bokovima gde nismo mogli da probijemo Austrijance.

Ne samo da je Luka Jović bio izolovan i nije dobijao upotrebljive lopte, nego su Nemanja Radonjić i Andrija Živković često gubili loptu na protivničkoj polovini, a utisak je da se iz svake takve situacije otvarala kontra za raspoložene igrače trenera Vernera Gregoriča.

U nekoliko navrata Austrijanci su pretili iz daljine, Radunović je odbranio šansu Šlageru, da bi vodeći gol postigli u 37. minutu preko najboljeg igrača tima Hanesa Volfa.

Prvo je Horvat pogodio dalju stativu posle šuta iskosa s leve strane, na loptu je natrčao Volf i zatresao našu mrežu, ali se pomoćni arbitar oglasio podigavši ofsajd zastavicu, iako je i u prvi mah bilo vidljivo da nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Reagovala je VAR soba i potvrdila gol...

PREDVIDIVA IGRA SRBIJE!

Najveći utisak čitave utakmice jeste način na koji su igrači Austrije "pljačkali" fudbalere Srbije u ključnim delovima terena, a to su pre svega uspevali zbog "kaveza" koji su pravili oko igrača koji bi u tom trenutku imao loptu. Vidljivo je bilo da su dobro skautirali igru "orlića", u kojoj nije bilo noviteta ni posle promene personalnih rešenja na sredini terena, a ni formacije kada smo zaigrali u 4-2-3-1. Svih 90 minuta naša krila stajala su preširoko, uz njih bekovi, a pri gubitku lopte Austrijanci su imali veliki deo terena za kontru. Odbrambeni igrači su u situacijama jedan na jedan delovali previše opušteno, pa ni individualnom odbranom nismo uspevali da pokrijemo timske propuste kojih je bilo mnogo.

Jasno je bilo da će Srbija zaigrati otvorenije u nastavku i to se isplatilo već u 50. minutu kada je Jović pogodio prečku nakon centaršuta spoljnom Radonjića.

Međutim, takav način igre obično za posledicu ima i više šansi za rivala, tako da je Srbiju u čak PET navrata spasao Radunović odličnom intervencijama, kada je "pucala" naša odbrana kao od šale, posebno impresivna je bila odbrana Šlageru koji je istrčao pred njega.

Srbija je mogla da kazni Austriju preko Radonjića, kada je Živković poslao loptu s leve strane, igrač Marseja je sačekao na drugoj stativi i promašio prazan gol...

Jovanović je u 74. minutu isključen posle nove intervencije VAR tehnologije pošto je arbitar iz Švedske procenio da je štoper Srbije namerno startovao na Volfu, kada je Austrijancu polomljen članak noge, a iz "slobodnjaka" sa mesta prekršaja, pet minuta kasnije, Horvat je postigao lep gol.

Srbija drugi meč u grupnoj fazi igra u četvrtak protiv Nemačke (21.00).

SRBIJA: Radunović - Gajić, Milenković, Jovanović, Bogosavac - Mašović (od 59. Račić), Pantić (od 59. Ranđelović), Lukić - Živković, Radonjić i Jović.

AUSTRIJA: A. Šlager - Ingolić, Poš, Danso, Ulman - Linhart (od 78. Ljubičić), Ljubić, Volf (od 78. Kalajdžić), K. Šlager, Horvat - Honsak (od 84. Balić).

Meč je sudio arbitar Andreas Ekberg iz Švedske.

IZ MINUTA U MINUT:

90+7' - KRAJ! PORAZ SRBIJE!

90+5' -
Lukić u šansi, lopta je okrznula stativu...

90' -
Čak sedam minuta nadoknade i deluje da su Austrijanci zadovoljniji zbog toga. Žuti kartoni za Jovića i Milenkovića...

89' -
Nova šansa za Austrijance i samo čudo nas spasava...

78' - GOL! AUSTRIJA POSTIŽE I DRUGI GOL! HORVAT!

Kao da je ova pauza loše uticala na naše igrače, Horvat postiže sjajan gol iz slobodnjaka kada je lopta pala ispred Radunovića, zakasnio je da interveniše Milenković.

74' -
Teška povreda Hanesa Volfa posle duela sa Vukašinom Jovanovićem, slomljen mu je članak. Sudija proverava da li je za crveni karton... I pokazuje mu direktan crveni karton iako je delovalo da nikakve namere za to nije bilo.

71' - Radonjić!

Druga šansa za Srbiju u nastavku odlazi u nepovrat... Živković je s leve strane poslao loptu, Radonjić je imao prazan gol pred sobom i promašio je sve.

64' - RADUNOVIĆ!

Ovo je već neverovatno šta sve brani Radunović, Ksaver Šlager je imao 20 metara prostora za sprint, izašao je pred našeg golmana i šutirao u njega.

62' - Radunović!

Dve fantastične odbrane našeg golmana. Sa pet metara je u šansu ulazio Honsak, ali Radunović je neverovatan. Nakon toga je tek dosuđen ofsajd...

59' -
Nešto slabiji šut Jovića, pa dvostruka izmena. Račić menja Mašovića, a Ranđelović je u igri umesto Pantića.

55' -
Honsak u novoj šansi, odbrana deluje vrlo loše... Prošao je Honsak pored tri-četiri naša igrača, ali na pravom mestu na sreću je Radunović. Nakon kornera u šansi i Boš, Srbija prelako dozvoljava šanse rivalu. Sprema se Račić da uđe u igru.

53' -
Oštar start Erhana Mašovića nad Linhartu za žuti karton.

51' -
Prave Austrijanci višak u kontri, Ksaver Šlager u šansi i odbrana Radunovića!

50' - Jović! Prečka!

Prva i najbolja šansa za Srbiju na meču, ali nije htela lopta u gol. Novi napadač "kraljevskog kluba" Luka Jović je posle dodavanja Nemanje Radonjića s levog boka šutirao glavom, "samo" u prečku golmana Austrije!

46' -
Ranđelović, Račić i Šaponjić se zagrevaju, ali nema promena.

45' -
Vrlo loše izdanje Srbije u prvom poluvremenu.

42' -
Prvi uspešan prodor Radonjića i iznuđen žuti karton za Ingolića.

37' - GOL! AUSTRIJA VODI! 1:0!

Loša odbrana Srbije došla je na naplatu u 37. minutu posle konsultacije VAR tehnologije... Horvat je pogodio stativu Radunovićevog gola, natrčao je na odbitak Volf i zatresao mrežu, ali je sudija prvobitno poništio zbog ofsajda.

Austrijanci se nisu bunili, delovalo je da će se igra nastaviti, ali je sudija dobio signal iz VAR sobe i obavešten je da je pomoćnik pogrešio, odnosno da Volf nije bio u ofsajdu.


34' -
Šteta, Radonjić je imao otvoren put po levoj strani i prostor za pas na drugi bok, ali je pogodio najbližeg igrača. Nedostaje mu samopouzdanja. Pod prvi kakav-takav šut možemo "zavesti" udarac Luke Jovića glavom sa zemlje, ali daleko od gola...

29' - Radunović!

Sjajna odbrana našeg golmana posle gubitka lopte na levoj strani, izveli su dobru kontru preko Horvata, koga nije uspeo da zaustavi Živković, stigla je lopta na povratnu za Šlagera, ali Radunović je bio na pravom mestu.

25' -
"Srbija, Srbija" i "Hoćemo pobedu!" čuje se u Trstu. Žuti karton za kapitena austrijskog tima Linharta koji je oborio Pantića u kontri.

22' -
Prva šansa za Srbiju posle prekida na drugoj stativi za Radonjića, ali je dosuđen ofsajd. Usporeni snimak pokazuje da ga nije bilo, da je bio gol - sigurno bi bila konsultovana VAR tehnologija.

19' - Ostavili smo veliki prostor Hanesu Volfu kome u blok nisu ušli štoperi, Erhan Mašović ili neko od njegovih saigrača na sredini terena, ali srećom šut nije bio u okvir gola. Ni minut kasnije dobar prodor Horvata po desnom boku, niko je nije zakačio.

15' -
I dalje je igra veoma rastrzana u poslednjoj trećini, ali Srbija se jako lepo snalazi u iznošenju lopte kada Mašović uđe između dvojice štopera. I dalje bez prave šanse na meču, čak ni udaraca iz daljine nema...

7' - Za sada Austrijanci imaju veći posed lopte dok je Srbija po jednom stvorila prednost zbog brzine Gajića i Radonjića, po levoj i desnoj strani, ali bez opasnosti posle toga.

1' -
Meč je počeo!

- Intoniraju se himne Austrije i Srbije...

- Turnir je zvanično počeo u nedelju i videli smo sjajan meč Italijana i Španije.

- Kompletnu najavu Evropskog prvenstva za mlade mogli ste da pročitate na MONDU.


- U Trstu je tropsko vreme, u ovom trenutku preko 30 stepeni Celzijusa.

- Kakva su vaša očekivanja od "orlića" na predstojećem Evropskom prvenstvu?

Anketa

Šta očekujete od "orlića" na Evropskom prvestvu?

  • Ponovo nikoga nećemo pobediti

    5.56% (3)

  • Igraćemo dobro, ali to neće biti dovoljno za prolaz grupe

    7.41% (4)

  • Dobro izdanje i prolaz u polufinale

    40.74% (22)

  • Igraćemo finale!

    22.22% (12)

  • Ovo je odlična generacija, osvajamo titulu!

    24.07% (13)



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC