• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema sumnje, Kozarska Dubica je grad rukometa!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Dvije selekcije ŽRK Knežopoljka osvojile titulu šampiona BiH, dok su dječaci iz Rukometnog kluba Kozara Mlijeprodukt osvojili zlato i bronzu. Igračice ŽRK Dubica rođene 2004. godine došle do trećeg mjesta.

Kozarska Dubica fabrika je sportskih talenata u punom smislu te riječi. Kao potvrda ovih napisa, stigli su uspjesi mlađih selekcija Ženskog rukometnog kluba Knežopoljka i Rukometnog kluba Kozara Mlijekoprodukt, kojima se ponose njihovi sugrađani, ali prije svega oni sami, kao i njihovi roditelji i treneri.

Članice Knežopoljke rođene 2002, 2004, 2006. i 2008. godine postale su šampionke Republike Srpske, dok su proteklog vikenda do zlatnih medalja na finalnim turnirima prvenstva BiH igranim u Kozarskoj Dubici i Zavidovićima došle generacije "2004" i "2008" .

U grupnoj fazi takmičenja, igračice Knežopoljke rođene 2004. godine, koje trenira Bojana Rodić, savladale su Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 31:23, dok su još ubjedljivije bile u okršaju sa Krivajom (14:26). U polufinalnom okršaju su savladale Borac rezultatom 32:18, dok su u borbi za zlato ponovo ''uzele mjeru'' sastavu Sloge (21:13). Najbolja igračica turnira stigla je iz šampionske ekipe, a riječ je o Lari Stanić, koja je, nesumnjivo, jedna od najperspektivnijih rukometašica Republike Srpske i BiH u ovom uzrastu.

Njihove četiri godine mlađe sugrađanke, pod komandom trenerice Lene Kovačević, do trofeja su stigle pobjedama nad Krivajom (13:10) i Hadžićima (10:3), MVP turnira bila je Teodora Glišić, koja se sa rukometnom loptom druži tri godine, a u idealnu sedmorku izabrane su i Ena Burazor, Marija Mećava i Anđela Mirić.

"Možemo reći da smo prezadovoljni postignutim rezultatima. To smo i očekivali sa obzirom da vrijedno radimo i treniramo. Imamo dosta djece koja su vrijedna, požrtvovana i uporna. U tom svemu dosta zasluge ima naša susjedna država Hrvatska sa kojom sarađujemo, igramo njihove lige, dobijamo pozive na njihove turnire tako da djeca mogu steći dosta iskustva i napredovati u rukometu. Sljedećeg vikenda putujemo sa 2002. godištem u Hadžiće i 2006. u Grude na državno prvenstvo i tu očekujemo dobar rezultat", rekla je trenerica Bojana Rodić.

Krenule su tako dubičke mlade rukometašice stopama svojih drugara iz Kozara Mlijekoprodukta, koji su postali trostruki šampioni Republike Srpske (igrači rođeni 2004, 2006. i 2008. godine). Najmlađi su potom dominirali i na finalnom turniru za prvaka BiH igranom u Bijeljini gdje su savladali domaćina (14:12), te Maglaj (10:7) i Krivaju (9:6), dok su najstariji na završnici igranoj 9. i 10. juna u dvorani Borik u Banjaluci uspjeli da se okite bronzanom medaljom, iza Izviđača iz Ljubuškog i tuzlanske Slobode.

Tokom takmičenja u grupi nadigrali su Međugorje (15:35) i Krivaju (26:20), dok su minimalnim rezultatom poraženi od Slobode (23:24), što im je bilo dovoljno za mjesto u borbi za odličja. Ipak, u borbi za finale su doživjeli poraz od ''skauta'' rezultatom 26:25, ali su "rane zaliječene" trijumfom nad Lokomotivom u sudaru za bronzu (31:27).

"Nakon osvojena tri prva mjesta na završnici prvenstva RS (2004, 2006. i 2008.), očekivano smo osvojili prvo mjesto u BiH sa 2008. godištem, dok smo sa 2004. godištem osvojili treće mjesto u izuzetnoj konkurenciji. Izgubili smo dvije neizvjesne utakmice, u grupi od Slobode i polufinalnu od Izviđača. Malo je nedostajalo i da 2004. igra finalnu utakmicu, nedostajalo nam je vrlo malo. Sve čestitke ekipama Izviđača i Slobode na osvojenim odličjima, nadamo se uzbudljivim i neizvjesnim utakmicama i u budućnosti. Naredni vikend igramo završnice sa još dva godišta (2000. godište u Brčkom i 2006. godište u Lubuškom ), te se nadamo da ćemo uspješnu sezonu učiniti još uspješnijom. Za naredni period obećamo još više treninga, još kvalitetnijeg rada, a nadamo se da će i rezultat biti sličan ovosezonskom", rekao je za MONDO trener mlađih selekcija Kozare Mlijekoprodukt Dragan Gajić.

ŽRK Dubica

Naravno, ne treba zanemariti ni treći uspješan rukometni klub iz ovog grada, a radi se o Ženskom rukometnom klubu Dubica, čije su igračice rođene 2004. godine na pomenutom državnom prvenstvu osvojile bronzanu medalju, a koji se, kada su seniorke u pitanju, takmiči u elitnom rangu ženskog bh. rukometa.

Prošle sezone ovaj tim je osvojio šesto mjesto u seniorskoj Premijer ligi, ali, što je još važnije, uspio da pred domaćom publikom osvoji trofej u Kupu Republike Srpske. Na finalnom turniru, igranom 18. maja, Dubica je u polufinalu savladala rukometašice Borca, nove šampionke Republike Srpske, rezultatom 25:18, dok su u borbi za zlatnu medalju neočekivano lako izašle na kraj sa prijedorskom Mirom rezultatom 34:23.

Seniorke Knežopoljke su u prošloj sezoni osvojile vicešampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske uz šest bodova manje od banjalučkih ''osica''.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC