• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hladna glava, vruća ruka - Dejan Davidovac!

Autor mondo.rs

Ne bi bilo nepravedno i da je Zvezdin igrač za sve pozicije dobio MVP priznanje.

 Dejan-Davidovac-heroj-Zvezdine-pobede-u-finalu-KLS. Izvor: MN PRESS

"Hteo bih Davidovcu da čestitam, jer Dejan je odigrao na pozicijama 'jedan', 'dva', 'četiri' i 'pet' na kraju, kada smo imali probleme sa faulovima. Izneo je veliki teret", izjavio je odmah posle finala Milan Tomić, odstupivši od svoje prakse da ne izdvaja igrače pojedinačno.

Iako je Bili Beron proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije, Dejan Davidovac (24) bio je takođe Zvezdin heroj. I to ne iz drugog plana, već iz prvog, jer je kroz sve mečeve protiv Partizana preuzimao loptu i odgovornost kada je bilo teško.

Beron jeste postizao odlučujuće poene i u trećoj i u četvrtoj utakmici, ali je momak iz Zrenjanina bio tu da "dogura" crveno-bele do sva tri trijumfa. I to pre svega trojkama.

Davidovac je van linje na 6,75 metara od koša gađao 31 put u finalu i pogodio 14 puta. Neretko su to bili šutevi preko ruke, uz zvuk sirene (posebno u ponedeljak), a pogađao je i sa osam, pa i skoro devet metara.

Hladnokrvni Zvezdin univerzalac "šetao" je sa pozicije sa poziciju i posle rastanka sa trojicom startera (Reglend, Perperoglu, Cirbes) zajedno sa Ognjenom Dobrićem postao jedan od nosilaca igre i potpuno opravdao tu ulogu. Na momente je igrao plejmejkera i pomagao u prenošenju lopte i organizaciji napada, a seriju protiv Partizana završio je kao centar.

Izvor: MN PRESS

U prvoj utakmici finala, u Zvezdinom odlučujućem naletu imao je važne duele sa Novicom Veličkovićem na poziciji "četiri", a posle lošeg ulaska u igru Dušana Ristića u ponedeljak, Tomić mu je u momentima odluke poverio mesto u reketu - gde se dotad nije nalazio.

Zbog svega toga, Davidovac je takođe zaslužio da dobije MVP nagradu, a trenerova javna pohvala sigurno će mu biti satisfakcija posle sezone koju je počeo u kontraritmu zbog povrede, sporijeg ulaska u formu i povremenih padova.

Kada je dobio šansu da vodi ekipu - pokazao je da je u stanju to da radi i zato bi trebalo očekivati da dobije podjednako značajnu ulogu u sledećoj, evroligaškoj sezoni.

"Čestitam ekipi na pobedi i još jednom trofeju. Čestitam i ekipi Partizana na dobroj seriji, svaka utakmica bila je gusta, kako smo i očekivali", rekao je Davidovac posle utakmice.

Na pitanje o Beronovom "trokoraku" i spornom košu za titulu nije hteo da odgovara.

"Ne mogu da sudim oko spornih situacija, sve je bilo neizvesno i na kraju se sve tako i završilo".

Upitan za svoju "ledenu" ruku i važne trojke, istakao je da bi trebalo pričati o timskom uspehu.

"Bili je dao poslednji koš i nema potrebe da se ističe neko. Ovde nije lako dobiti, ne može niko sam, pogotovo pred njihovim navijačima. Svi zajedno smo uradili posao i izneli ovo".

Neki igrači Zvezde zapalili su tompuse posle finala - ne i Davidovac.

"Nisam probao, ja sam sportista", nasmejao se Zvezdin "iks faktor" u ovom finalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC