• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazura: Ima ponuda za naše igrače, pregovaramo

Autor mondo.rs

Generalni direktor Partizana o prelaznom roku, planovima, dugu... "Postoje ponude za Strahinju Pavlovića, Svetozara Markovića, Rikarda Gomeša, Aleksandra Šćekića i Gorana Zakarića. Valijente ima dobre uslove ovde. Pantić ostaje".

 Partizan-prelazni-rok-Strahinja-Pavlovic-Svetozar-Markovic-Rikardo-Gomes Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Gotovo svaki prelazni rok je stres za fudbalski klub. Ponude, pregovori, dogovori, pa obrti u poslednji čas. Često se dešavalo i dešava da kada mislite da je sve gotovo, ništa nije gotovo i da se sve promeni za tili čas.

Poslovni direktor Partizana Miloš Vazura ima pune ruke posla. Za solidan broj igrača Partizana postoji potražnja, pojedini su "ni na nebu, ni na zemlji", ostali su sigurni i nosiće crno-beli dres i dalje.

Ko je pred izlaznim vratima, koga traže drugi klubovi?

Vazura za "Sportski žurnal" kaže da za mladiće Strahinju Pavlovića i Svetozara Markovića, kao i za Rikarda Gomeša postoje ponude i da se "pregovara".

Za Strahinju Pavlovića se priča da će u Juventus, za Svetozara Markovića postoji interesovanje Bolonje i atinskog Olimpijakosa (sa kojim Partizan sada već tradicionalno sarađuje, kao sa Fiorentinom), Rikardo Gomeš bi mogao u neku arapsku zemlju.

"Pored pomenutih, postoji još nekoliko zainteresovanih klubova. Sume su veće od onih kojima barataju mediji, možda se zato i čeka. Neću da licitiram", kaže Vazura o ovom trilingu.

Prema ranijim informacijama, Juventus je za Pavlovića spreman da da šest miliona evra, oko Rikarda je "zapelo" oko ponuđenih 4 miliona evra...

Nema sumnje da bi prodajom navedene trojice, Partizan obezbedio novac za mirnijih godinu dana. Ali, opet, umesto njih treba dovesti zamene koje će moći da odgovore na zahteve, a zahtevi su uvek - titula, Kup, a Vazura dodaje i da je Liga Evrope prioritet!

Za sada su došla trojica - Dominik Dinga, Igor Vujačić i Periša Pešukić, a sve je dogovoreno i sa Aleksandrom Lutovcem. Vazura kaže da su u planu "još jedan ili dvojica štopera, kao i levi bek".

"Pregovaramo i sa mnogim strancima... Legionare planiramo u ofanzivi, u špicu i veznom redu", izjavio je direktor Partizana.

Izvor: MN PRESS



Osim Pavlovića, Markovića i Rikarda Gomeša, Vazura kaže da postoji i interesovanje za Aleksandra Šćekića i Gorana Zakarića, koji će možda u neki turski klub, kao i za napadača Nemanju Nikolića, koji bi mogao da se zaputi u Saudijsku Arabiju.

MARK VALIJENTE IMA DOBRE USLOVE

Pričalo se i odlasku mirnog štopera Marka Valijentea. Vazura kaže da će on vrlo verovatno da ostane, jer ima "dobre uslove u Partizanu". "Ako stigne neka ponuda, možemo da pregovaramo. Poželjno je da na štoperskim pozicijama budu momci sa srpskim pasošima, ali ako ne pronađemo adekvatnog, moguće je i da ostane".

Štoper Bojan Ostojić, koji je dao pobedonosni gol za trofej u Kupu Srbije, i dalje je "u vazduhu" što se tiče novog ugovora. A prema informacijama iz Bosne i Hercegovine, nije isključeno da se preseli u Sarajevo kod bivšeg centarfora Crvene zvezde Husrefa Musemića.

Sa pozajmica se vraća "buljuk" igrača. Iz Čukaričkog bi trebalo da dođu golman Nemanja Stevanović i Veljko Birmančević, potom Luka Cucin (za njega Vazura kaže da će opet na pozajmicu, u subotički Spartak), vratili su se i Sejduba Suma i Ognjen Ožegović... Za sve njih konačnu reč daće Savo Milošević.

Pojedini, poput talentovanog Jovana Kokira (godište 2000.) neće sačekati šansu. Vazura kaže da se u vezi sa Kokirom "pregovara sa nekim klubovima", dok je Bojan Balaž (godište 2001.) otišao u redove novog superligaša TSC iz Bačke Palanke.

Trenutno je na spisku raspoloživih fudbalera oko 40 imena. To je previše za normalan rad i funkcionisanje, ali će do odlaska na drugi deo priprema, u Sloveniju, taj spisak svakako biti sveden na oko 25 imena.

Partizan jeste u finansijskim problemima i zavisi od prodaje igrača. Iznenada je odložen, odnosno pomeren put na Zlatibor, na prvi deo priprema, a dogovor je bio i da se igračima isplate plate...

"Očekujemo transfer ove nedelje", kaže Vazura, verovatno, najvažniju informaciju u razgovoru za "Sportski žurnal".

U takvim uslovima, Partizan iščekuje žreb za 2. kolo kvalifikacija u Ligi Evrope (19. jun, Nion). Ali, Vazura kaže da bi bila velika šteta da Partizan ne iskoristi šansu jer će, prvi put, biti u takozvanom povlašćenenom statusu do kraja kvalifikacijama.

"Međunarodna scena je prioritet. Ali, moramo da učinimo sve da napravimo dobru ekipu, vratimo titulu u Humsku, osvojimo peti kup u nizu", kaže poslovni direktor Partizana, dodajući da će crno-beli "ako budu imali dobar prelazni dok i(li) budu igrali Evropu, neće biti nikakvih problema" što se tiče finansija.

"Dug je javan, nije toliki koliko pišu mediji. Partizan je isplaćivao plate, dobio novi reprogram poreza, koji dolazi na naplatu tek za dve godine", dodaje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC