Skot: Žao mi je svake žrtve bombardovanja

Autor:

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve i svakog nevinog čoveka koji je stradao u NATO bombardovanju.

0
A- A A+
preduzetnici, deca, ideje, ideja, Kajl Skot Foto: Mondo/Goran Sivački

Skot je to izjavio prilikom svečanog otvaranja vrtića koji će pohađati pedesetak predškolaca iz najvećeg sela varvarinske opštine Obreže,

Za prvi seoski vrtić, površine 350 metara kvadratnih, Opština Varvarin obezbedila je lokaciju i komunalne priključke, a Evropska komanda vojske SAD investirala je u objekat oko 250.000 dolara.

Čitav projekat realizovala je Kancelarija za bilaterlne odnose pri američkoj ambasadi u Beogradu kroz program humanitarne pomoći američke Vlade, preneo je RTS.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ja sam tu danas, u stvari, prvi put. Znam da ova opština nosi jednu tugu istorije. I to isto se sećamo danas, jer pre 20 godina je bio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine? kada su stradali nevini ljudi u ovoj opštini", rekao je Skot.

Građanima Varvarina je poručio da mu je žao za svaku civilnu žrtvu, nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

"Kao što je nama žao i svih drugih koji su stradali tog dana, te godine i te decenije u ovom području. Ne možemo mi da krenemo sad natrag, taj dan se desio i moramo da idemo korak po korak napred, ciglu po ciglu napred, da izgradimo novu budućnost, nove odnose, nova prijateljstva", zaključio je Skot.

Ostale vijesti