• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman demantovao Umičevića: Imam ugovor do 2020.

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Bilal Šuman odgovorio je na "prozivke" prvog čovjeka Rukometnog saveza BiH Marinka Umičevića.

Prvi čovjek RS BiH Marinko Umičević nezadovoljan je selektorom Bilalom Šumanom, koji je po njegovom mišljenju, "privatizovao" nacionalni tim i radi bez ikakvog ugovora odnosno "na crno".

Umičević je tim povodom poslao pismo Bilalu i ukoliko mu selektor BiH ne odgovori zatražiće na narednoj sjednici Upravnog odbora RS BiH njegovu smjenu uprkos plasmanu "zmajeva" na Evropsko prvenstvo.

Umičević: Selektor Šuman radi na "crno"!

Zato smo pozvali selektora "zmajeva" Bilala Šumana, koji je za MONDO kategorički demantovao Umičevićeve tvrdnje.

"Naravno da imam ugovor, potpisan 2016. godine i traje do oktobra 2020. godine. To što je Umičević rekao je neistina, postoje fakti i papiri i ta tvrdnja mi izgleda pomalo smiješno da odgovorni ljudi nisu upoznati s takvim stvarima", rekao je Šuman za naš portal.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Takođe je odbacio i optužbe da je "privatizovao" reprezentaciju BiH, koju je preuzeo 2016. godine.

Šuman za MONDO: Nisam u sukobu interesa!

"Cijeli život sam u rukometu i želim da napravimo što bolji ambijent u reprezentaciji BiH, koji je poprilično otežan u posljednje tri godine, otkako sam na klupi. Teško nam je funkcionisati oko tog famoznog ID broja, preregestracije i sličnih problema. Maltene iz ničega smo ostvarili uspjeh i plasirali se na Evropsko prvenstvo a bilo smo praktično pred gašenjem i to je velika stvar. Zato svim momcima kapa do poda jer znam da smo prošli kroz razne prepreke. Mi smo željeli da sve probleme vratimo u sportski okvir i da postignemo što smo postigli kako bismo igrali sa najboljim ekipama u Evropi. Sad nam nedostaje pažnja, ne samo Saveza već cijele države i ne samo u rukometu ili sportu, već uopšteno zajedništvo. Mnogi su mislili da ćemo u Češkoj provesti jedan dan, ali eto, uspjeli smo da pobijedimo i kvalifikujemo se na EP zajednički i to je čini mi se nekome zasmetalo".

Šuman nije imao komentar na pismo koje je uputio Umičević u kojem traži njegovo pismeno izjašnjavanje.

"Nemam komentar, tek smo prije dva dana odigrali utakmicu, pa smo putovali, došli u Sarajevo, još neki igrači nisu ni otišli sa reprezentativnog okupljanja. Čekam da se sa svima pozdravim", izjavio je selektor "zmajeva".

Šta god da je istina i ma ko bio u pravu, za dobrobit bh. rukometa neophodno je konstruktivno sjesti i razgovarati, pronaći kompromis, kako istorijski uspjeh i plasman na EP ne bude samo "jedna lasta, koja ne čini proljeće".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovo

Ovaj suster hoce svakom loncu da bude poklopac.Covjek je u sukobu sa samim sobom.Gdje god se on pojavi-pisi propalo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC