Šuman demantovao Umičevića: Imam ugovor do 2020.

Selektor Bosne i Hercegovine Bilal Šuman odgovorio je na "prozivke" prvog čovjeka Rukometnog saveza BiH Marinka Umičevića.

Šuman demantovao Umičevića: Imam ugovor do 2020. Foto: Anadolija/Ahmed Bešić

Prvi čovjek RS BiH Marinko Umičević nezadovoljan je selektorom Bilalom Šumanom, koji je po njegovom mišljenju, "privatizovao" nacionalni tim i radi bez ikakvog ugovora odnosno "na crno".

Umičević je tim povodom poslao pismo Bilalu i ukoliko mu selektor BiH ne odgovori zatražiće na narednoj sjednici Upravnog odbora RS BiH njegovu smjenu uprkos plasmanu "zmajeva" na Evropsko prvenstvo.

Umičević: Selektor Šuman radi na "crno"!

Zato smo pozvali selektora "zmajeva" Bilala Šumana, koji je za MONDO kategorički demantovao Umičevićeve tvrdnje.

"Naravno da imam ugovor, potpisan 2016. godine i traje do oktobra 2020. godine. To što je Umičević rekao je neistina, postoje fakti i papiri i ta tvrdnja mi izgleda pomalo smiješno da odgovorni ljudi nisu upoznati s takvim stvarima", rekao je Šuman za naš portal.

Donatorsko veče RK Borac m:tel 2018 Marinko Umićević Umičević Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Takođe je odbacio i optužbe da je "privatizovao" reprezentaciju BiH, koju je preuzeo 2016. godine.

Šuman za MONDO: Nisam u sukobu interesa!

"Cijeli život sam u rukometu i želim da napravimo što bolji ambijent u reprezentaciji BiH, koji je poprilično otežan u posljednje tri godine, otkako sam na klupi. Teško nam je funkcionisati oko tog famoznog ID broja, preregestracije i sličnih problema. Maltene iz ničega smo ostvarili uspjeh i plasirali se na Evropsko prvenstvo a bilo smo praktično pred gašenjem i to je velika stvar. Zato svim momcima kapa do poda jer znam da smo prošli kroz razne prepreke. Mi smo željeli da sve probleme vratimo u sportski okvir i da postignemo što smo postigli kako bismo igrali sa najboljim ekipama u Evropi. Sad nam nedostaje pažnja, ne samo Saveza već cijele države i ne samo u rukometu ili sportu, već uopšteno zajedništvo. Mnogi su mislili da ćemo u Češkoj provesti jedan dan, ali eto, uspjeli smo da pobijedimo i kvalifikujemo se na EP zajednički i to je čini mi se nekome zasmetalo".

Šuman nije imao komentar na pismo koje je uputio Umičević u kojem traži njegovo pismeno izjašnjavanje.

"Nemam komentar, tek smo prije dva dana odigrali utakmicu, pa smo putovali, došli u Sarajevo, još neki igrači nisu ni otišli sa reprezentativnog okupljanja. Čekam da se sa svima pozdravim", izjavio je selektor "zmajeva".

Šta god da je istina i ma ko bio u pravu, za dobrobit bh. rukometa neophodno je konstruktivno sjesti i razgovarati, pronaći kompromis, kako istorijski uspjeh i plasman na EP ne bude samo "jedna lasta, koja ne čini proljeće".

Ostale vijesti