• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi trljaju ruke, hoće Mundijal umjesto Katara

Autor mondo.rs

Ako arapskoj zemlji bude oduzeta organizacija Svetskog prvenstva 2022. godine, šta mislite ko će dobiti domaćinstvo?

Bivši predsjednik UEFA i legendarni francuski fudbaler Mišel Platini priveden je ovog jutra zbog sumnje u malverzacije oko dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva Kataru pa ukoliko se ispostavi da je bilo kontroverzi - neće biti iznenađenje ako 2022. godine neka druga država bude organizator Mundijala.

Kataru je još 2010. godine povjereno domaćinstvo najvećeg fudbalskog događaja, iako su sporni bili vremenski uslovi, sportska tradicija, stadioni i nepoštovanje ljudskih prava, a mediji u svijetu spekulišu da FIFA već ima listu "zamjenskih" organizatora turnira.

Iako su Arapi prije devet godina u "finalu" za organizaciju Mundijala pobijedili Sjedinjene Američke Države, prvi favorit da 2022. bude domaćin SP je Engleska.

"Bukmejkeri" su od privođenja Mišela Platiija značajno "oborili" kvote na Ostvrljane, domaćine iz 1966. godine, koji ne bi imali posla oko sređivanja stadiona pošto je u ovom veku izgrađeno nekoliko velelepnih, uz naravno "Vembli", ali nisu jedini...

/FIFA MORALA DA ODUSTANE, SVJETSKO PRVENSTVO OSTAJE ISTO/

Sjedinjene Američke Države se spominju kao najveći protivkandidat, iako su već dobili organizaciju SP 2026. godine sa Meksikom i Kanadom.

Uz njih, Španija bi ponovo, prvi put od 1982. godine, da dobije domaćinstvo Mundijala, dok se nadaju i Argentinci (organizatori iz 1986. godine), ali i neočekivano Holanđani koji nikada do sad nisu bili domaćini Mundijala.

Jasno je da bi oduzimanje Svjetskog prvenstva Kataru, na tri godine do početka, bio presedan u istoriji fudbala, ali ako se ispostavi da je bilo korupcije - tako će biti.

Podsjetimo, britanski "Telegraf" objavio je da se Platini sreo sa čelnikom katarskog saveza "30 do 50" puta. Da je bilo korupcije dokazuje i podatak da je dvije trećine tadašnjeg sastava izvršnog komiteta FIFA (16 od 24 osoba) smijenjeno, suspendovano ili pod istragom, dok je i sam Platini već 2015. godine suspendovan na osam godina zbog malverzacija.

/FIFA OPET IZABRALA INFANTINA: SADA NEMA KORUPCIJE/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC