• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evidentna greška, kazna za sudije i nema poništavanja!

Autor mondo.rs

Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon oglasio se povodom posljednje utakmice finala i koša odluke poslije greške u koracima.

 Bili-Beron-napravio-korake-KLS-kaznila-sudije-i-odbila-zalbu-nema-ponistavanja-utakmice Izvor: MN PRESS

Burna finalna serija košarkaške Superlige okončana je košem Bilija Berona za Zvezdinu titulu, poslije nedosuđene greške u koracima.

Poslije "trokoraka" beka crveno-bijelih i pogotka za pobjedu, KK Partizan uložio je žalbu zbog previda sudijske trojke i ukazao na grešku Amerikanca u vođenju lopte.

Dan poslije, oglasio se direktor lige Leon Deleon i saopštio da je greška evidentna, da su sudije kažnjene, kao i da taj propust prema FIBA pravilima ne može biti razlog za poništenje utakmice. Zato je odbijena žalba Partizana i registrovana utakmica.

U saopštenju piše...

"U vezi sa žalbom KK Partizan da je pobjednika riješio koš koji je Bili Beron postigao poslije greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi:

"Previd sudija - nedosuđeni koraci u posljednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro". I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom".

- "Zbog negativne ocjene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja. Kazna se prenosi u sljedeću sezonu".

/Pogledajte Beronove korake i koš za titulu/

Kada su u pitanju kazne za klubove i igrače, crno-bijeli su sankcionisani zbog ubacivanja tvrdih predmeta i zapaljenih baklji. Dvojica košarkaša kažnjeni su zbog tehničkih grešaka.

- KK Partizan, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 102.000 dinara, zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dvije petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja (četvrti put) shodno čl. 61 B) 8,12 i 13 Propozicija takmičenja.

- Igrač KK Partizan, N.Veličković, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG(druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

- Igrač KK Crvena, M.Faje, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG(druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

Što se tiče izlaska trenera oba tima u majicama na konferenciju, ovog puta su prošli bez kazni.

"Imajući u vidu da je pres konferencija održana sa ogromnim zakašnjenem, svi formalni propusti u vezi sa njom nisu uzeti u razmatranje. Zahvaljujem se trenerima što su u uslovima kakvi su bili imali strpljenja i volje da u njoj učestvuju", poruka je Leona Deleona u posljednjem saopštenju ove sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC