• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gromovi probudili Srbiju na Tašu!

Autor mondo.rs

Srbija pobijedila Australiju na početku Svjetske lige u Beogradu. Poslije prve četvrtine uslijedio prekid duži od sat vremena zbog grmljavine. U srijedu derbi sa Hrvatskom.

 Gromovi probudili Srbiju na Tašu! Izvor: MN PRESS

Vrlo lako je moglo da se dogodi da Srbija u srijedu dva puta bude u bazenu na Tašmajdanu. Da odigra ostatak meča protiv Australije, pa onda u večernjem terminu izađe na megdan moćnim Hrvatima.

Ipak, u srijedu će "delfini" igrati samo protiv "barakuda", u svojevrsnom vaterpolo klasiku.

Kiša i grmljavina su pokvarili prvi meč domaćina na finalnom turniru Svjetske lige, ali je igra izabranika Dejana Savića, izuzimajući prvu četvrtinu, bila gotovo perfektna.

Australija je pobijeđena 12:8 (4:5, 3:0, 4:3, 1:0)!

Nije počelo dobro, "kenguri", koje predvodi hrvatski trener Elvis Fatović, poveli su 3:0 i konstantno zadavali velike probleme srpskoj odbrani. Filip Filipović sa dva gola (promašio peterac), Miloš Ćuk i Dušan Mandić sa po jednim, uspjeli su nekako da održe "delfine" u igri.

A, onda je uslijedio prekid zbog nevremena, koji je očigledno mnogo više prijao Srbiji.

Usledila je serija od 8:1 i tu je praktično bio prelomljen meč. U drugoj četvrtini napravila je Srbija preko Nemanje Vica, Stefana Mitrovića i Strahinje Rašovića 3:0, a golove su nastavili da ređaju u trećem periodu Mitrović, Milan Aleksić i Andrija Prlainović, koji je vezao dva pogotka.

Bio je to trenutak za maksimalnih 11:6.

Poslije tog vođstva Srbija je malo posustala, Australija smanjila prednost i propustila nekoliko prilika da uhvati rezultatski priključak.

Nešto duže se čekalo na novi pogodak "delfina". I on je bio djelo Andrije Prlainovića tri i po minuta pre kraja utakmice.


UŽIVO:


4/4

- Kraj!

- Evo konačno novog gola Srbije. Na tri i po minuta pre kraja Prlainović ponovo pogađa, njegov treći vezani gol - 12:8.

3/4 - 4:3

I ovu četvrtinu dobija Srbija, ali ne ubedljivo, kako se činilo.

- Ipak, vraća se Australija, hvata posljednji voz da ostane u utakmici. Ričard Kempbel je smanjio prednost Srbije na 11:8.

- Houden Ris je strijelac sedmog gola za "kengure". Ovaj put srpska odbrana nije uspjela da izdrži napad Australije sa igračem više.

- Proradio je Andrija, sve sada polazi od ruke - 11:6. "Delfini" su po svemu sudeći slomili Australiju, koja je izuzetno motivisana započela meč na Tašmajdanu, ali ju je prekid definitivno sputao.

- Prlainović - 10:6! Ono što nije uspio 30-ak sekundi ranije, jeste na isteku 21. minuta. Najveća prednost Savićevog tima. Odbrana je odlična, napad sjajan. Odličan je i Branislav Mitrović među stativama srpskog gola.

- Srpski napad funkcioniše kao sat. Milan Aleksić sa igračem više, udarcem kroz sredinu, postiže deveti gol za "delfine - 9:6. Odmah poslije tog pogotka Prlainović je imao šansu i za "+4".

- I uspio je Hrvat. Eron Janger je u posljednjoj sekundi napada zatresao mrežu - 8:6.

- Isključen je Andrija Prlainović, a Elvis Fatović, selektor Australije, traži predah za svoje momke, ali i da bi osmislio akciju iz koje bi "kenguri" eventualno prekinuli nalet domaćina.

- Kontra Srbije koju golom poslije vrlo lijepog loba završava Stefan Mitrović - 8:5. Serija "delfina" je 5:0!

2/4 - 3:0

- Odlično odigrana četvrtina, koju su naši vaterpolisti dobili 3:0. Poslije pet primljenih golova u prvih osam minuta, sada su izabranici Dejana Savića uspjeli da u potpunosti sačuvaju mrežu.

- GOOOL! Strahinja Rašović u posljednjem minutu prvog poluvremena donosi "+2" - 7:5.

- Australija je postigla gol, ali je on poništen zbog faula u napadu. Nekoliko loših završnica na obje strane.

- Stefan Mitrović sa igračem više donosi prvi put na meču prednost Srbiji - 6:5. Mnogo bolje su "delfini" ušli u nastavak utakmice posle pauze.

- Nemanja Vico na početku druge četvrtine donosi izjednačenje - 5:5!

1/4 - 4:5

Australija vodi 5:4...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC