• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Određeni potencijalni rivali bh. klubova u 2. kolu

Autor mondo.ba

Žrijeb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zakazan je za 12 časova, a za Ligu Evrope dva sata kasnije.

Dan nakon što su saznali imena protivnika u prvom kolu kvalifikacija, predstavnici Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni Sarajevo, Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik danas će se ponovo naći u bubnju.

Naime, u sjedištu Evropske fudbalske federacije u Nionu biće obavljen žrijeb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i za Ligu Evrope, drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje, a UEFA je sinoć napravila podgrupe sa imenima potencijalnih rivala.

Ekipa Sarajeva, koja je u prošloj sezoni osvojila šampionsku titulu u Premijer ligi BiH, u prvom kolu kvalifikacija za plasman u elitu igraće protiv škotskog velikana Seltika. Ukoliko tim sa Koševa napravi, slobodno se može reći, prvorazredno iznenađenje i eliminiše klub koji je 50 puta osvajao titulu u Škotskoj, biće nosilac u drugom pretkolu, a mogući protivnici su pobjednici mečeva Šerif – Saburtalo, Helsinki – Toršavn, Nome Kalju – Škendija, Slovan Bratislava – Sutjeska i Ararat – AIK. Utakmice ove faze igraju se 23. i 24. odnosno 30. i 31. jula, a žrijeb počinje u 12 časova.

Inače, poznato je od juče, ukoliko Sarajevo ne uspije da preskoči prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope, ali, odlukom kuglica, direktno u trećoj rundi.

Vicešampion Zrinjski će se za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope boriti sa predstavnikom Sjeverne Makedonije Akademijom Pandev, a protivnici sa kojim ''plemići'' mogu da se sastanu u drugoj rundi su Šturm, Utreht, bolji iz dvomeča Larnaka – Petrokub, Jablonec i pobjednik okršaja Sant Hulia/Europa – Legija Varšava.

Finalista Kupa BiH Široki Brijeg pokušaće u prvoj rundi da eliminiše kazahstanski Kairat, a ukoliko u tome uspije, na megdan će boljem iz okršaja Dinamo Minsk – Liepaja i Laci – Hapoel Ber Ševa ili Espanjolu, Jablonecu ili Atromitosu.

Radnik, koji je do nastupa u Ligi Evrope došao nakon što sarajevski Željezničar kao četvrtoplasirani nije dobio evro-licencu od Drugostepene komisije za licenciranje pri Fudbalskom savez BiH, igraće protiv prošlosezonskog učesnika grupne faze ovog evropskog takmičenja Spartaka iz Trnave, a ako bi izabranici Mladena Žižovića nadigrali Slovake, za protibnika u drugom kolu bi imali uspješnije timove iz mečeva Ordabasi – Torpedo, Alaškert – Makedonija, Makabi Haifa – Mura i Bran – Šamrok Rovers, te Haken ili Lokomotiv Plovdiv.

Utakmice ova faze igraju se 25. jula i 1. avgusta, a žrijeb počinje u 14 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC