Banjaluka: Dograđena škola, ukida se treća smjena

Autor:

Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ u narednoj školskoj godini imaće puno bolje uslove za rad. Ova, jedna od najvećih škola u Republici Srpskoj više neće morati organizovati rad u tri smjene, saopšteno je iz Gradske uprave.

0
A- A A+
škola, osnovna škola Branko Radičević Foto: MONDO/ Nebojša Šatara

Kako kaže direktorica škole Darija Mićić, do kraja sedmice svi radovi na dogradnji škole u naselju Starčevica trebalo bi da budu završeni, poslije čega bi se radilo na pripremi dokumentacije za tehnički prijem dograđenog dijela objekta.

"Dogradnjom osam novih učionica prestaje potreba da djeca idu u tri smjene, tako da ćemo nastavu od septembra organizovati u dvije smjene.  Nastava u drugoj smjeni počinjaće u 13.30 časova", ističe ona.

Zbog velikog broja, učenici od drugog do petog razreda do sada su nastavu pohađali u tri smjene, a treća smjena je počinjala u 15.10 časova.

Kako kaže Mićićeva, škola je ovom dogradnjom dobila savremene učionice i dobre uslove za rad, pa će naredne godine školu pohađati učenici raspoređeni u 71 odjeljenje, što je za dva više od dosadašnjih 69.

"Očekujemo sredstva od Ministarstva prosvjete i kulture RS kako bi pokrenuli javnu nabavku za opremanje učionica i da početkom naredne školske godine upotpunosti budemo spremni za rad", ističe ona.

Ostale vijesti