Šuman poslao pismo Umičeviću

Autor:

Selektor Bosne i Hercegovine Bilal Šuman obratio se pismeno predsjedniku Rukometnog saveza BiH Marinku Umičeviću.

Šuman poslao pismo Umičeviću Foto: Anadolija/Mustafa Öztürk

Selektor rukometnih "zmajeva" Bilal Šuman poslao je pismo predsjedniku RS BiH Marinku Umičeviću, koje prenosimo u cjelosti.

"Poštovani gosp. Umičeviću,
Poštovani Predsjedniče,

Zahvaljujem na upućenoj čestitki. Želim da Vas obavijestim da smo mnogo ranije igrači, stručni štab i ja imali dogovor da proslava plasmana na EHF EURO bude privatnog karaktera. Moja želja i namjera je bila da igrači zasluženo proslave, bez pritiska javnosti. Na pomenutoj proslavi su bili prisutni ljudi koji su se i ponudili da snose troškove organizacije skromne proslave koju smo organizovali. Poznavajući uslove i okolnosti u kakvim se RS BIH nalazi, sasvim je očekivano da ćemo prihvatiti da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajeva plati troškove pomenute proslave u Hilsu.

Prijem u Vladi Federacije BiH je nešto o čemu smo svi obaviješteni noć nakon pobjede, zbog čega niti sam imao vremena niti tehničke mogućnosti da iskomuniciram članove UO i da eventualno zatražim saglasnost.

RK Borac, Marinko Umičević Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Naime, biće mi istinski drago da naš plasman na EHF EURO 2020 bude razlogom više da članovi UO RS BIH preduzmu dodatne napore te da se okolnosti u kojima radi RS BIH poprave, čime bi nam svima posao bio u velikoj mjeri olakšan.

Veoma mi je žao zbog medijskih natpisa koje čitam od kako smo se plasirali na EHF EURO, te Vas molim da ukoliko imate ikakvih pitanja ili dilema, da upriličite sastanak prilikom kojeg ću Vas rado obavijestiti o svim aktivnostima i situaciji koja direktno ili indirektno utiče na rad muške rukometne reprezentacije BiH.

S poštovanjem,

Bilal Šuman

Selektor muške rukometne reprezentacije BiH".

Ostale vijesti