Nezirović pozvao na ostavke u VSTS

Autor:

Član Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Goran Nezirović pozvao je rukovodstvo, ali i članove Savjeta da podnesu ostavku, ocijenivši da ovaj saziv VSTS-a neće moći da vrati povjerenje javnosti.

0
A- A A+

VSTS Foto: SRNA Arhivska fotografija

"Šta god mi uradili ovaj saziv VSTS-a BiH neće moći da vrati povjerenje i neće biti u stanju da sprovede reformu pravosuđa", upozorio je Nezirović na današnjoj sjednici VSTS-a u Sarajevu.

Reagujući na Nezirovićev poziv i tvrdnje, predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je rekao da nije saglasan s tim i da je u toku organizovana i orkestrirana kampanja koja za cilj ima preuzimanje kontrole nad pravosuđem u BiH.

On je dodao da neće prihvatiti Nezirovićeve sugestije i da je ponosan na aktuelni saziv VSTS-a BiH.

Potpredsjednik VSTS-a BiH Ružica Jukićeva je rekla da ne postoji razlog da podnosi ostavku, ocijenivši da je u proteklih sedam godina dobro obavljala svoj posao.

Tužilaštvo nastavlja istragu u slučaju Tegeltija

Ona je dodala da je Nezirović taj koji bi trebalo da podnese ostavku.

Potpredsjednik VSTS-a Jadranka Loknić Misirača pozvala je sve koji imaju argumente - zbog kojih bi trebalo da podnese ostavku - da ih iznesu.

"Ostavku ću podnijeti kada ja budem željela, ali ne u ovom momentu, a onda ću da progovorim. Prihvatam da svi podnesemo ostavku jer smatram da smo za ovo stanje svi podjednako odgovorni", naglasila je Misirača.

Na današnjoj sjednici usvojen je zapisnik sa sjednica VSTS-a održanih 14. i 15. maja, kao i Informacija o realizaciji zaključaka sa sjednica VSTS-a održanih 14 i 15. maja, te 29. i 30. maja.

Tagovi:

Ostale vijesti