• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak o Kirjosu: Nije loš momak, možda želi pažnju

Autor mondo.rs

"Ni sa kim u životu nisam imao tu vrstu problema, mislim problema'... Nije da me čini budnim da ne mogu da spavam, ali poštujem ga", kazao je Novak Đoković na treningu u Beogradu gde je govorio i o očekivanjima pred Vimbldon.

 Novak-Djokovic-Nik-Kirjos-nije-los-momak-zeli-paznju-nek-prica-sta-hoce Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Još desetak dana do početka Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da uzme "slobodno" nakon poraza u polufinalu Rolana Garosa od Dominika Tima, u neobičnom meču koji je trajao dva dana, tako da u periodu pred "zeleni" grend slem neće učestvovati ni na jednom turniru s travnatom podlogom.

Umesto toga, odlučio je da se ovoga puta odmori i "napuni baterije" za pohod na odbranu titule na Vimbldonu, a gde je bolje mesto za to - ako ne Beograd?

Đoković od utorka boravi u prestonici Srbije, a ove srede trenirao je na terenima teniske akademije "Janko Tipsarević" na Zvezdari, okupio se veliki broj "klinaca" koji su ga gledali, da bi nakon toga odgovarao na pitanja brojnih novinara.

Tema broj jedan je odlazak na Vimbldon...

"Odlazim ranije ovaj vikend u London, igraću nekoliko egizicionih mečeva u blizinu Vimbldona. Drugačija je situacija u odnosu na prošlu godinu. Lane nisam imao mnogo mečeva, operisao sam lakat, pao sam na listi, pa sam zbog dovoljno vremena da odigram Kvins. Zbog duge sezone na šljaci odlučio sam da preskočim ovog puta", kazao je Đoković koji je rekao da se sprema na betonu pošto u Srbiji nema terena na travi, najkomplikovanijih za održavanje.

MANJI PRITISAK NEGO PRED ROLAN GAROS?

"Da, sad je malo lakše nego pred Rolan Garos. Zbog svojih ambicija i očekivanja uvek osećam pritisak, to je sastavni deo moje karijere i pozicije, ali je da pred Rolan Garos bio dodatni pritisak zbog toga što sam mogao da "zaokružim" četiri grend slema. Verujem da sam dobro igrao u Parizu, osvojio sam Madrid i igrao finale Rima, ali taj polufinalni meč u dva dana... Zdrav sam, osećam se motivisano i inspirisano da igramo još dugo vremena", rekao je Đoković i dodao da je poraz od Tima preboleo za dan.

Kazao je da sparina ne utiče mnogo na njega, čak mu i pomaže da se bolje spremi za izazove na travi koji ga očekuju početkom jula, dok kada su u pitanju lični ciljevi - zna se.

Novak ponovo želi da podigne trofej svog omiljenog turnira.

"Uvek imam najviše ciljeve, kao i uvek do sada. Treutno sam na vrhu ATP, branim titulu na Vimbldonu, tako da se nadam da ću da doguram do kraja. Jedno su očekivanja, a znate da je drugo realnost, tako da nije prvi put da pristupam velikom turniru sa visokim ambicijama. Važno je da se dobro spremim za travu, to je najređa podloga, zahteva skroz drugačiju igru i pristup, potrebno će mi biti vreme da se prilagodim", kazao je Novak novinarima.

Ko su favoriti iz senke?

"Osim ovih imena koja svi znate, tu su igrači koji mogu da iznenade poput Vavrinke, Raonića, Iznera, Andersona i mlađe garde Cicipas, Zverev i Tim, sada igra još bolje na drugim podlogama, biće baš interesantan turnir. Federer i Nadal su naravno favoriti, posebno Švajcarac zbog trave, idemo mic po mic, traje dve nedelje takmičenje i može svašta da se desi. Uzimajući sve uslove, nas trojica smo najveći favoriti", obrazložio je raspoloženi Đoković.

Kada se povela priča o "mlađoj gardi", Novak je uz već pomenute igrače koji žele na vrh spomenuo i Denisa Šapovalova i Feliksa Ožijea, ali i zbog jedne druge stvari.

Kazao je da pored potencijala imaju i sjajan karakter kao i da lepo utiču na klince koji počinju da se bave tenisom, a kao logično pitanje nametnuo se i Novakov odnos sa "lošim dečkom tenisa" Nikom Kirjosom koji ga je "uzeo na zub".

/NIK KIRJOS PO NOVAKU ĐOKOVIĆU: BOLESNO HOĆE DA GA SVI VOLE/

"Šta da vam kažem... Ja stvarno da u suštini nije loš momak, ne znam zašto izjavljuje sve te stvari, možda da privuče pažnju, ili su to drugačiji motivi, ne znam, ali očigledno želi da bude iskren, otvoren i transparentan, to je deo njegovog karaktera", rekao je Novak.

"Poštujem ga, nemam problem sa tim, može da priča šta god želi, da li ukazuje poštovanje kao većina drugih? Ne. To je njegov svojstven način komunikacije i odnosa, ali mislim da nije loš momak, upoznao sam ga malo pre tog talasa kritika, kada su ga kritikovali na US openu pre pet godina ponudio sam mu i pomoć ako mu nešto treba, i ja sam prošao kroz te neke situacije, ali od tada se nešto promenilo".

S obzirom na to da je Kirjos svoje nezavoljstvo Đokovićem uglavnom iskazivao na društvenim mrežama i intervjuima, postavlja se pitanje da li je tako bilo i uživo?

"Ne, sve je na nivou komunikacije kroz javnost. Trudio sam se da ga poštujem, ni sa kim u životu nisam imao tu vrstu problema, mislim 'problema'... Nije da me čini budnim da ne mogu da spavam, ali poštujem ga", zaključio je Đoković na kraju razgovora.

/KIRJOS UDARIO NA NOVAKA I NA INSTAGRAMU - VIDITE LAJKOVE/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC