• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbiji je potrebna vizija tenisa na državnom vrhu"

Autor mondo.rs

"Da bismo negovali tenis, i da bismo se radovali dugogodišnjim konstantnim uspesima u budućnosti, moramo sistematski da podesimo neke stvari, da se uspostavi nova struktura. Smatram da to moramo da uradimo", poručio najbolji igrač sveta

 Novak-Djokovic-o-buducnosti-tenisa-u-Srbiji-i-neophodnim-promenama Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković najbolje zna koliko je potrebno rada, truda i odricanja da bi se došlo na vrh. A svi ostali odlično znaju koliko je uspeha i radosti doneo Novak Đoković Srbiji.

Njegovim stopama krenuli su i neki mlađi i istrajni su da naprave dobre rezultate. Posle sjajne ere Đokovića, koja na sreću svih još uvek traje, Janka Tipsarevića, nekada osmog igrača sveta, Viktora Troickog i Nenada Zimonjića, koji je bio prvi na svetu u dublu, stigli su Laslo Đere, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović...

"Iskoristio bih priliku da čestitam Đereu, Lajoviću, Kecmanoviću i Krajinoviću na izvanrednim rezultatima. Stvarno su me oduševili u poslednjih godinu dana. Neki od njih su se već probili u 30-40 na svetu, trudi se i Viktor Troicki, i Janko Tipsarević da se vrati. Imali smo prvi put ove godine četvoricu tenisera u trećem kolu Rolan Garosu. Nadam se samo da ćemo sistematski moći to da ispratimo", poručio je najbolji teniser sveta Novak Đoković okupljenim novinarima posle treninga na teniskoj akademiji Tipsarević u Beogradu.

Novak je jasno poručio da je neophodno napraviti važne korake, sistemske, za budućnost tenisa u Srbiji.

"Trenutno se svi ti uspesi baziraju na pojedinačnim karijerama, indivualnim inicijativama, na porodicama, akademijama i klubovima... kao što je ova Janka Tipsarevića, koja odlično radi, i to je jako pozitivno. Ali da bismo negovali tenis, i da bismo se radovali dugogodišnjim konstantnim uspesima u budućnosti moramo sistematski da podesimo neke stvari, da se uspostavi nova struktura, nova vizija tenisa na državnom nivou. Smatram da to možemo da uradimo. Da moramo", naglasio je Đoković.

"Koliko će dugo trajati uspesi svih nas, zaista ne znam... Moraćemo da podvučemo crtu sa karijerama, nadamo se ne još godinama, ali sada je trenutak da se sve to iskoristi", naveo je najbolji srpski teniser svih vremena.

Đoković je detaljno objasnio odakle bi sve to trebalo da krene.

"Pre nacionalnog teniskog centra potrebno je da se udruže sve snage, dakle institucije, državne i privatne, koje imaju uticaj, moć i uspeh iza sebe u tenisu u našoj zemlji, ali ne samo trenutno nego istorijski. Svi moramo da sednemo i osmislimo, a onda i da konstruišemo sistem koji bi bio dugogodišnji, ali i samoodržavajući".

On je naglasio da to ne može da uradi pojedinac.

"Ne može jedan čovek to sve da promeni. Znam da imam podršku i uticaj u svetskom tenisu, a pogotovo ovde kod nas, ali ne mogu to sam da promenim na državnom nivou. Potrebno je da svi zajedno sednemo. Započeli smo već neke razgovore mi igrači međusobno - Janko, Viktor, Ziki i mlađi - da pokrenemo neke inicijative, što individualno što kolektivno, što je i logično, da se sastanemo sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije i državnog vrha, pa da se nadamo da će iz toga izaći neko dugogodišnje uspešno rešenje", naveo je Đoković, koji je i predsednik Udruženja profesionalnih tenisera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC