• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Igramo Evropu, a budžet sve manji

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

"Kad se spomenu naši uslovi i budžet, svi gledaju u nevjerici", kaže donedavni selektor Srbije dan poslije žrijeba za Ligu Evrope.

 Mladen Krstajić - FK Radnik igra Evropu, budžet sve manji Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Poslije odlaska iz Fudbalskog saveza Srbije, doskorašni selektor "orlova" Mladen Krstajić potpuno je usredsređen na obaveze u klubu koji vodi - FK Radnik Bijeljina.

Ovog ljeta, Radnik će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope i u prvom kolu će igrati protiv Spartaka iz Trnave, prošlosezonskog rivala Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom učesnika grupne faze drugog po snazi takmičenja.

Prvi meč biće odigran 11. jula u Trnavi, a revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

"Plasman u Ligu Evrope veliki je uspjeh za Radnik, s obzirom na to da smo mi mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svjetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu. Sjetimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", rekao je Krstajić za klupski sajt.

 On je govorio i o finansijskim poteškoćama i uslovima u kojima Radnik funkcioniše.

"Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u nevjerici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompaktna cjelina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi", dodao je predsjednik Radnika.

Takođe, Krstajić je zahvalio na podršci Fudbalskom klubu Borac iz Banjaluke i državnom vrhu Republike Srpske.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dalibor

Ti sad malo poceo pametovati, kao da ptice na granama ne znaju to sto ti pricas. Idi negdje vjezbaj malo taj trenerski posao i ne izmisljaj toplu vodu, davno je izmisljena.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC