• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega jedva čeka draft: Da pokažemo svetu

Autor mondo.rs

"Mega je najbolji klub za razvoj mladih igrača koji imaju ambiciju da zaigraju u NBA", poručio Goran Ćakić pred večerašnji draft u NBA ligi.

 Mega-NBA-draft Izvor: MN PRESS

Generalni menadžer Mega Bemaksa Goran Ćakić rekao je da očekuje da će na predstojećem NBA draftu klub pokazati da je najbolja sredina za razvoj mladih košarkaša i da će pojedini igrači njegove ekipe biti izabrani u neki od najboljih klubova sveta.

Ćakić je otputovao u Njujork, gde će se u noći između četvrtka i petka održati NBA draft u Barklis centru u Bruklinu, a Megu će predstavljati nekoliko kandidata, pre svih Goga Bitadze, koji je bio najkorisniji igrač ABA i Superlige Srbije i osvajač priznanja Evrolige Zvezda u usponu. Prognozira se da bi Bitadze trebalo da bude izabran u prvoj rundi, navodi se na sajtu Mege.

Takođe, procenjuje se i da bi Adam Mokoka mogao da bude izabran u drugoj rundi, a Luka Ašćerić je kao izlazno godište 1997. godine automatski prijavljen za ovogodišnji draft.

Od 2014. godine Mega je imala devetoricu izabranih košarkaša na draftu, među kojima i Nikolu Jokića.

"Kao i prethodnih godina, sa velikim nestrpljenjem iščekujemo NBA draft koji za nas predstavlja finale sezone. Mnogo je rada uloženo u klubu, počevši od samih igrača i stručnog štaba, preko uprave i menadžmenta, kako bismo došli do sadašnje pozicije koju Mega ima, a to je da je najbolji klub za razvoj mladih igrača koji imaju ambiciju da zaigraju u NBA. Počelo je sa igračima iz Srbije 2014. godine kada je izabran Nikola Jokić, koji je posle pet godina proglašen za najboljeg centra NBA lige. U međuvremenu su u klub pristizali i igrači iz različitih država, koji su posle vremena provedenog u Megi pronalazili put do NBA drafta i najjače lige na svetu", naveo je Ćakić.


Ćakić je rekao da Mega svake godine raste i da se podiže kvalitet uslova za rad, kao i da u klub pristižu molbe košarkaških radnika širom sveta da se upoznaju sa sistemom i načinom rada u Megi.

"Verujem da ćemo i na predstojećem draftu nastaviti pozitivan trend i da će se sledeće sezone povećati broj igrača koji su direktno iz Mege obukli dres nekog od NBA timova. Boravak na NBA draftu će biti iskorišćen i za razgovore i razmenu iskustava sa predstavnicima NBA timova, sa ciljem podizanja nivoa naše organizacije", dodao je Ćakić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC