“Nauči se, čovječe” novi kviz za djecu

Autor:

Snimanje jednog od najvećih projekata RTRS-a, kviza “Nauči se, čovječe”, u saradnji sa ETM produkcijom i Republičkim pedagoškim zavodom, uz podršku Vlade Srpske, počinje u petak, 21.6.

0
A- A A+

Autori i voditelji projekta su poznati glumci Nenad Okanović - Oki i Bojan Ivković - Boki.

Vrlo zanimljiv koncept kviza “Nauči se čovječe” zahtijeva od učesnika visok nivo znanja, ali i brojnih vještina. Iako izgledom, ova pažljivo osmišljena igra, podsjeća na dobro poznatu “Ne ljuti se čovječe”, suštinski se veoma razlikuju.

„To je igra koju smo osmislili mi za našu djecu i igrali se sa njima, i onda smo shvatili da to može da bude jedan sjajan projekat. Mislim da u regionu zadnjih trideset godina ovakvo nešto nije rađeno, a evo sad se pravi na RTRS-u”, kaže Nenad Okanović – Oki.

32 škole iz 28 opština Republike Srpske, sa po dva tima od šestog do devetog razreda, pokazaće svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture. Savjetnici Republičkog pedagoškog zavoda pripremili su više od 2.000 pitanja iz nastavnog plana i programa ovih razreda.

Najvećem projektu, do sada realizovanom u studiju Radio Televizije Republike Srpske, prethodile su višemjesečne pripreme. Samo za postavljanje najsavremenije tehničke opreme bilo je potrebno više od 100 ljudi. Sve se radi u HD rezoluciji, te se koristi najsavremenija oprema kada su u pitanju svjetlo, zvuk i kvalitet slike. U toku kviza će biti prisutno „samo“ 1800 navijača i 192 učesnika. U toku prezentacije kviza i obilaska škola pređeno je 2455 kilometara, a na kraju snimanja očekujemo preko 1500 minuta obrazovnog i zabavnog programa za djecu!

Kviz “Nauči se čovječe” ima mnogo veći značaj, zahvaljujući tome što omogućava nastavnicima da ovu igru nastave da koriste i kasnije u nastavi.

„Za igranje samo jednog kruga kviza potrebno je minimum 64 pitanja, te je to idealno za nastavnike i profesore da formiraju svoj set pitanja i provjere znanje na jedan zabavan način“, mišljenja je Bojan Ivković – Boki.

Snimanje kviza trebalo bi da se završi do početka jula a emitovanje na RTRS-u planirano je za jesenju šemu, tačnije od sredine septembra mjeseca.

Tagovi:

Ostale vijesti