Grad Banjaluka uz rukometaše Borca m:tel

Autor:

Na zajedničkoj konfrenciji za štampu Rukometnog kluba Borac m:tel i vodećih ljudi Grada Banjaluke dogovoreno da će crveno-plavi i narednih godina imati podršku.

Grad Banjaluka uz rukometaše Borca m:tel Foto: Gradska uprava Banjaluka, promo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić razgovarali su danas sa rukovodstvom Borca m:tel, čestitali im na uspješno završenoj sezoni i najavili da će ovaj klub i narednih godina imati podršku grada.

"Čestitke na protekloj sezoni. Grad je bio uvijek uz Borac i biće i dalje. Interes nam je kvalitetan rukomet, osvajanje prvenstva, izlazak na međunarodnu scenu i igranje mnogo dobrih utakmica u Banjaluci", rekao je Radojičić.

Rebalansom budžeta, Banjaluka je već osigurala dodatnih 50 hiljada maraka za Borac m:tel, a danas se razgovaralo i o troškovima za narednu sezonu, koji će biti uvećani zbog učešća izabranika Mirka Mikića u Kupu EHF. 

"Grad je u funkciji podrške sportu. Drago nam je da će Borac ponovo u Evropu, a to je ono što grad želi, da ima međunarodna rukometna takmičenja jer je i publika tada najprisutnija".

Jedan od zahtjeva banjalučkog kluba bili su i dodatni termini za trenige, naročito mlađih kategorija.

"Zato je napravljena SD „Centar“ kako bi rasteretili dvorane u 'Boriku' i 'Obilićevu' i imali dodatne termine za sportske klubove", istakao je gradonačelnik.

Radojičić: Dodatna sredstva za Borac m:tel

Predsjednik uprave RK Borac Saša Kondić zahvalio se gradonačelniku na podršci za proteklu sezonu i najavio da bi za narednu neophodno obezbijediti oko milion maraka kako bi se svi zacrtani planovi ostvarili.

"Rezultati koje su naši rukometaši ostvarili u ovoj sezoni su vrijedni svake pohvale. Prezentovali smo gradonačelniku koji su naši planovi i koja su sredstva potrebna za to. Jer Borac mora naredne godine da osvoji 'duplu krunu' i da izađe na međunarodnu scenu", rekao je Kondić i dodao da da će klub i od drugih institucija zatražiti podršku kako bi ispunio svoje ciljeve.

Ostale vijesti