Musaka sa paprikom

Autor:

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ručak "na brzaka".

Musaka sa paprikom Foto: Guliver/Getty images, Elena_Danileiko Ilustracija

Odličan recept za one dane kad nemate vremena, a ipak želite da "znate šta jedete". Ovu musaku složićete za 15 mintua, a onda možete da se odmorite dok sačekate da se ispeče.

Sastojci

Dve velike paprike babure, iseckane na kockice

500 grama mlevene junetine

Čen belog luka, sitno iseckan

Glavica crnog luka, sitno iseckanog

Malo maslinovog ulja

400 mililitara goveđe supe (iz kocke)

250 mililitara pirea od paradajza

Kašika suvog začina

Pola šolje pirinča, nekuvanog

100 grama mocarele, izrendane (ili nekog drugog sira koji se lepo topi)

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni.

Luk propržite na maslinovom ulju, pa dodajte mleveno meso i dinstajte, kad je meso skoro sasvim izdinstano, dodajte papriku isečenu na kockice i dinstajte još malo.

Za preliv, pomešajte supu iz kocke, pire od paradajza, suvi začin i beli luk.

U pleh stavite papir za pečenje, stavite mleveno meso i pirinač, i promešajte tako da meso bude "rastresito", a zatim prelijte sosom od paradajza.

Pleh pokrijte, pecite u rerni dvadesetak minuta ili dok pirinač ne omekša, zatim pospite rendanom mocarelom i pecite još desetak minuta, da se sir lepo istopi.

Imate li vi neki dobar recept za musaku?