U Banjaluci uhapšen državljanin Švedske VIDEO

Autor:

Policija je večeras ispred hrama Hrista Spasitelja, u centru Banjaluke, uhapsila starijeg čovjeka, koji je odbio da se udalji iz "parkića".

17
A- A A+
crkva, opština, hram hrista spasitelja, ulica, centar Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Nezvanično, riječ je o šezdesetšestogodišnjem Bruni Batiniću, koji živi u Švedskoj, a sa suprugom Snježanom je na odmoru u Banjaluci. 

Kako prenose banjalučki mediji, Batinić je tokom šetnje kroz centar Banjaluke zastao da porazgovara sa aktivistom grupe „Pravda za Davida“ Ozrenom Perduvom.

Policija mu je tada prišla i zamolila ga da se udalji, a nakon što je odbio da kaže kako se zove i zahtijevao da mu objasne zbog čega ga legitimišu, oborili su ga na zemlju i stavili mu lisice, naočigled njegove supruge koja je molila da ga puste i prolaznika. 

Video 1 (hapšenje Brune Batinića)

Video 2 (policija odvodi uhapšenog)

PU Banjaluka: Sankciniran zbog odbijanja sa pokaže dokumenta

Bruno Batinić (1953.) iz Mrkonjić Grada prekršajno je sankcinisan, nakon što je u Banjaluci, kako je rečeno, ometao policiju u vršenju javnih funkcija.

Uhapšen je u centru Banje Luke, jer je odbio da pokaže lična dokumenta prilikom pokušaja policijskih službenika da ga legitimišu, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

"Nakon što je odbio da postupi po zakonitom naređenju policijskih službenika, B.B. je počeo da pruža aktivan otpor prilikom lišenja slobode, usljed čega je jedan policijski službenik zadobio povrede. B.B. je spomenutom radnjom počinio prekršaj -ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, za šta je sankcinisan uručivanjem prekršajnog nalog", navodi se u saopštenju.

Iz policije su uputili i poruku novinarima.

"Povodom pisanja pojedinih medija u vezi s ovim događajem, u cilju objektivnog informisanja, apelujemo da mediji treba da rade svoj posao u skladu s normama profesije, a ne da manipulišu činjenicama, šire neistine i iznose grube dezinformacije", navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.