• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogba između Mančestera, Torina i Madrida

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Šta će biti sa Pogbom?

U Italiji traje dominacija, čelnici Juventusa su izričiti – Mauricio Sari mora da nastavi tamo gdje su stali prethodnici Antonio Konte i Masimilijano Alegri, ali i da napravi iskorak u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a isti nije ništa drugo nego – trofej!

Shodno tome, ''stara dama'' želi da angažuje zvijezdu holandskog fudbala Matijsa de Lihta, od kojeg se očekuje da ''eksplodira'' na smotri najboljih reprezentacija Evrope sljedeće godine. Znatno bi se time ojačala posljednja linija ''bjanko-nera'', a prema navodima italijanskih medija, crno-bijelu opremu mogao bi da zaduži i vezista Adrijen Rabio, koji bi došao u redove italijanskog šampiona kao slobodan igrač s obzirom da mu je istekla ugovorna obaveza prema Pari Sen Žermenu.

Da li bi taj dolazak značio i da torinski klub odustaje od dovođenja Pola Pogbe iz Mančester junajteda? Da, tvrde pojedini mediji na Apeninima, ali francuski internacionalac ne želi da se preda bez borbe. Naime, britanski Dejli mejl ističe da je Pogba lično zvao novog šefa stručnog štaba Sarija da ga ''izvuče'' iz Mančester junajteda, koji, pod trenerskom komandom Ole Gunara Solsjkera, nije uspio da se domogne Lige šampiona, osvojivši prema ocjeni navijača tima sa Old Traforda poražavajuće šesto mjesto.

Upravo bi norveški strateg i fudbaler koji je kao igrač ''crvenih đavola'' 1999. godine podigao trofej Lige šampiona mogao da bude važna figura kad je u pitanju slučaj Pogba. Mediji sa Ostrva navode da je Solskjer poručio rukovodstvu kluba da može da proda Pogbu po najvišoj cijeni kako bi se udovoljilo njegovim zahtjevima za ''nove izazove''.

Nije, to, ipak, jedini razlog: pored Pogbe, ''očajan'' je i sam Solsjker, koji, odlukom klupskih starješina, prije svega Eda Vudvorda, na raspolaganju za transfere ovog ljeta ima samo 100 miliona funti, te mu je, svakako, cilj da prodajom člana ''trikolora'' podigne taj iznos na prihvatljiviji nivo kako bi Mančester junajted KONAČNO bio konkurentan timovima u vrhu. Možda ne u borbi za titulu, ali, sigurno, u ravnopravnoj trci za bar četvrto mjesto koje bi vodilo gdje navijači priželjkuju.

Ako bi se, kojim slučajem, dogodilo da se Pogba ipak ne vrati u Torino, iz kojeg je otišao 2016. godine, postoji i ''alternativno rješenje'' i to u vidu, ni manje ni više, nego – Real Madrida! Šta je u pitanju? Ko iole prati fudbal zna da je ''kraljevski klub'' imao sezonu za zaborav. Htjelo se doći do četvrte uzastopne titule šampiona Evrope, ali je sve pokvario Ajaks već u osmini finala. U Kupu kralja ''galaktikosi'' su stigli do polufinala, gdje ih je dočekao mrski rival Barselona, koja je trijumfovala ukupnim rezultatom 4:1, uz 0:3 na Santjago Bernabeuu, a šta tek reći za prvenstvo, u kojem je Real Madrid zauzeo tek treće mjesto, uz čak 19 bodova manje od Katalonaca.

Perez je već zasukao rukave i predstavio javnosti, između ostalog, Luku Jovića i Edena Azara, u želji da klubu vrati sjaj, a naredna meta je – Pogba! Prema pisanju portala goal.com, Perez bi u bijelom dresu prvo vidio Pogbu, a tek kasnije člana Totenhema Kristijana Eriksena.

Ostaje nam samo da pratimo razvoj situacije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC