• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laka torta od limuna i hibiskusa

Autor mondo.rs

Jednostavan recept za osvežavajuću letnju poslasticu.

Isprobajte ovaj interesantan recept za tortu od limuna i hibiskusa. Dobro ohlađena, biće savršeno osveženje ovog leta!

Sastojci:

Za kore

350 mililitara mleka

60 mililitara sveže ceđenog soka od limuna

250 grama putera, na sobnoj temperaturi

300 grama kristal šećera

Fino narendana korica dva limuna

Četiri krupnija jaja, na sobnoj temperaturi

Jedno žumance (dodatno)

410 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Pola kašičice sode-bikarbone

Pola kašičice soli

Za fil

100 militara slatke pavlake

Tri kesice čaja od hibiskusa

450 grama krem sira, na sobnoj temperaturi

220 grama putera, na sobnoj temperaturi

300 grama šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u okrugli pleh prečnika 23 centimetra stavite papir za pečenje.

Pomešajte mleko i sok od limuna, a zatim počnite da mikserom mutite puter. Kad puter umutite da bude penast, dodajte šećer, koricu limuna i mutite dok ne dobijete vazdušastu smesu. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim i dodatno žumance, miksirajući dok se lepo ne sjedini.

U srednjoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu-bikarbonu i so. Dodajte pomalo u puter, miksirajući sve vreme, a zatim dodajte i mleko sa sokom od limuna, i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Podelite na tri dela (za tri kore) i pecite svaku oko 30 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva iz testa. Ostavite kore da se sasvim ohlade.

U međuvremenu, stavite slatku pavlaku na šporet, na srednju vatru, dok ne počne da ključa, stavite kesice čaja od hibiskusa, promešajte, poklopite i ostavite dvadesetak minuta, a zatim izvadite kesice čaja.

U većoj činiji mutite krem sir, puter i šećer u prahu dok ne dobijete ujednačen, penast krem. Zatim pomalo dodajte slatku pavlaku sa hibiskusom, miksirajući sve vreme.

U međuvremenu, kore su se ohladile, pa možete da ih filujete kremom od hibiskusa. Tortu možete ukrasiti svežim bobičastim voćem, a služite je dobro ohlađenu,

Imate li vi neki dobar recept za "tortu na brzaka"?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop