Predali zahtjev za protest na Trgu Krajine

Autor:

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) Republike Srpske, Draško Stanivuković i Jelena Trivić predali su danas banjalučkoj policiji zahtjev za mirno okupljanje građana 27. juna na glavnom banjalučkom trgu.

4
A- A A+
Stanivuković, Trivić Foto: Fena

Jelena Trivić je pozvala na taj skup sve, kako je navela, obespravljene, ponižene i one građane koji smatraju da ne žive u slobodnom i pravednom društvu.

Istakla je da će mirno okupljanje biti održano u skladu s Ustavom RS-a, koji garantuje slobodu misli i opredjeljenja, kao i pravo na mirno okupljanje i javni protest.

Stanivuković je rekao da se on s 26 godina ne plaši predvoditi nezadovoljne građane, zajedno s Jelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem te da građani ne treba da se boje da izađu na taj skup.

"Ne treba da budemo vreće i pijuni koje vlast pomjera kako želi s Trga Krajine, ispred Hrama u centru Banje Luke pa na kraju s klupa", kazao je.

Tvrdi da im niko ne može odrediti gdje će stajati.

"Mi smo slobodni ljudi", rekao je Stanivuković i dodao da su stoga, prvi put, zajedno s kolegom u Narodnoj skupštini i Nebojšom Vukanovićem, poslanici podnijeli zahtjev policiji da odobri zahtjev za okupljanje 27. juna, u 19.30 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

"Ministru unutrašnjih poslova Rpublike Srpske poručujemo da ne traži izgovore, već da odobri naš zahtjev da se slobodno okupimo i Trg Krajine i sve što je građansko, vratimo njima",rekao je Stanivuković novinarima.

Podršku im je dala i grupa građana, koja je danas s njima došla ispred zgrade banjalučke policije.

Ostale vijesti