Selektor Hrvatske: Pobedićemo Srbiju!

Autor:

"Igramo u hramu vaterpola na Tašmajdanu, protiv Srbije. Gde ćeš veći motiv, za to se živi", kazao je Ivica Tucak posle plasmana u finale.

Selektor Hrvatske: Pobedićemo Srbiju! Foto: MN Press

Vreme je za novi "klasik" u Beogradu!

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak, posle plasmana u finale Svetske lige, rekao je da će meč sa Srbijom za titulu Svetske lige biti pravi vaterpolo spektakl u hramu vaterpola na Tašmajdanu.

"Po svemu prikazanom ovde u Beogradu, ali i u poslednjih 10 godina, dve najbolje reprezentacije na svetu su u finalu. Očekujem pravu sportsku utakmicu, vaterpolo spektakl, iako smo i mi i Srbija na neki način 'mrtvi' u ovom suludom ritmu šest dan, šesta utakmica. Svaka sve teža i teža", rekao je Tucak novinarima posle meča.

On je istakao da se reprezntacija Hrvatske istrošila u polufinalnom duelu sa Španijom.

"Treba da se odmorimo i da sutra uživamo u pravom sportskom događaju. Neka pobedi bolji, a ja verujem da će da pobedi Hrvatska. Igramo u hramu vaterpola na Tašmajdanu, protiv Srbije. Gde ćeš veći motiv, za to se živi", zaključio je Tucak.

Podsetimo, Srbija je na ovom turniru već jednom pobedila Hrvatsku u grupnoj fazi 11:10.

Nakon tog susreta Tucak je pohvalio publiku kazavši da nije bilo nijednog ružnog povika, odnosno da je sve proteklo u sportskoj atmosferi.

Utakmica za treće mesto između Australije i Španije igra se sutra od 15 sati, dok će finalni susret biti odigran od 16 sati i 45 minuta.

Ostale vijesti