PIKSI pravi "ratnički tim", cilj povratak u Evroligu!

Autor:

Šezdesetdvogodišnji Novljanin koji se i kao igrač i kao trener proslavio u Grčkoj, Slobodan Subotić, novi trener košarkaša Budućnosti!

0
A- A A+
Slobodan Subotić Foto: MN Press

Subotić je u intervjuu za Sport klub jasno poručio da je spreman za novi izazov.

"Budućnost je veliki izazov za mene, a kao ratnik u duši nastojaću da formiram tim koji će se u svakom meču ponašati ratnički, koji će se boriti po principu svi za jednog, jedan za sve. Primarni zadatak je da u narednom periodu sastavimo ekipu koja može da odgovori velikim ciljevima i ambicijama. Dobro je što Budućnost u sastavu već ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogo ekstra talentovanih momaka. Naravno, biće i pojačanja jer su ciljevi Budućnosti jasni. Govorim o duploj kruni u Crnoj Gori, o ponovnom plasmanu u Evroligu, o dobrim i kvalitetnim partijama na evropskoj sceni", rekao je Subotić, koji je rođen u Herceg Novom.

Subotić je pratio Budućnost prošle sezone.

"Pratio sam Budućnost prošle sezone i ne slažem se da se sezona može ocijeniti kao loša. Osvojili su duplu krunu, stigli su do finala ABA lige, pružili koliko su mogli u elitnom takmičenju, a jako je bitno uzeti u obzir da su bili nova ekipa u Evroligi. I pored toga na pleća su bacilli gigante kakvi su Real, CSKA, Barselona…. Sa mnogo optimizma i entuzijazma čekam nove izazove i iskušenja”, zaključio je novi trener Budućnost Volija koji će pokušati da vrati Evroligu u Podgoricu.

POTVRĐENO: Subotić je novi trener Budućnosti!

Na sajtu KK Budućnosti potvrđeno je da će ekipu u novoj sezoni voditi Slobodan Subotić koji ima državljanstvo Grčke, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Igračku slavu popularni Piksi stekao je u dresu Arisa s kojim je osvojio pet titula prvaka Grčke. U solunskom klubu izgradio veći deo trenerske karijere tokom koje je vodio i Iraklis, Aris, AEK, Panatinaikos, Olimpijakos, Panionios i PAOK.

Bio je selektor Slovenije i Libana, trenirao Split, italijanski Jezi i libanski Al Rijad. Na Balkanu je posljednji put bio angažovan kao trener zagrebačke Cibone 2017. godine.

Kao trener osvojio je Kup Radivoja Koraća, tri titule prvaka Libana, Kup i dva šampionata Grčke u kojoj je dva puta proglašavan za trenera godine

Ostale vijesti