• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošle godine F6 u Lilu, ove 0-3 u Milanu!

Autor mondo.rs

Realnost je da je odigran posljednji pravi takmičarski duel u Ligi nacija ove godine: Argentina - Srbija 3:0.

 Liga-nacija-u-odbojci-2019-Srbija-bez-F6-u-Cikagu Izvor: MN PRESS

Odbojkaška reprezentacija izgubila je i treći meč u milanskom "Palalidu" u tri takmičarska dana četvrtog vikenda Lige nacija, pa nije za očekivati da do kraja globalnog ligaškog dijela izbori plasman na jednu od prvih pet pozicija.

U prvom izdanju novog FIVB projekta "orlovi" selektora Nikole Grbića sa skorom 11-4 izborili su "Fajnal siks" u Lilu i ostali bez osvojenog seta u mečevima sa Brazilom i Francuskom, dok će 2019. završnicu od 10. do 14. jula u Čikagu pratiti preko malih ekrana.

U petak ih je savladao domaćin Italija glatko 3:0, u subotu su "ginuli" u pet setova sa Poljacima i na kraju zaslužili samo bod za poraz 3:2, u nedjelju ih je dokusurio rival iz sredine tabele koji će peti vikend naredne sedmice takođe dočekati sa pobjedom više od Srbije (6-6).

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Bruno Lima i Ezekjel Palasios sa po 14 poena. U selekciji Srbije istakao se Srećko Lisinac sa deset, dok je osam upisao Dražen Luburić.

Matematički, Grbićev tim i dalje ima šanse da stigne petoplasirane "azure", ali realnost je da je odigran posljednji pravi takmičarski duel u Ligi nacija ove godine: Argentina - Srbija 3:0 (25:17, 25:23, 25:18)!

Susret je trajao sat i 18 minuta.

Tabela poslije nepotpunog četvrtog vikenda: Iran 30, Brazil 27, Rusija 26, Francuska 25, Italija 24, Poljska 19, SAD 19, Kanada 18, Argentina 16, Srbija 14, Japan 13, Australija 10, Bugarska 8, Nemačka 7, Portugal 7, Kina 4.

"Orlovi" će sezonu završiti narednog vikenda u Sofiji gdje će im rivali biti Iran, Sjedinjene Države i Bugarska, potom slijedi dvonedjeljna pauza, pa finale u Ilinoisu gdje će biti odlučeno o novom šampionu.

Titulu brani reprezentacija Rusije, koja je u finalu savladala Francusku, dok je Amerikancima pripala bronza poslije duela sa Brazilom.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC