• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOG fudbala slavi 32. rođendan: Znamo šta sanja!

Autor mondo.rs

Prošle godine je "duvao" svjećice nakon debakla protiv Hrvatske, ali ovoga puta ga saigrači nisu razočarali i slavio je protiv Katara. Ipak, daleko je to od onoga što je poželio za rođendan... Za to su potrebna još tri dobra meča!

Ne možemo da se otmemo utisku - kad prije!?

Kao da je juče bilo kada smo čuli za talentovanog tinejdžera Lionela Mesija iz "La Masije" koji bi, kažu skauti, trebalo da zasjeni Ronaldinja, a iako je to tada zvučalo kao nemoguća misija, odigralo se već u narednih nekoliko sezona.

Dečačić koji je 2004. godine debitovao za Barselonu protiv Espanjola u Primeri, proslavio je ovog ponedjeljka (24. jun) svoj već 32 rođendan, što je "treće doba" za fudbalere.

Bolno zvuči kada se pomisli da je jednom od najboljih fudbalera u istoriji ove igre, ako ne i najboljem, preostalo još samo nekoliko godina na vrhunskom nivou, a da će nakon toga otići u zasluženu penziju, dok ćemo pogledom tražiti onoga ko može da ga zamijeni...

View this post on Instagram

Po mnogima najbolji fudbaler sveta Leo Mesi danas slavi svoj 32. rođendan. Argetinski majstor fudbala u Barselonu je došao zahvaljujući jednom klipu. Mesijev tadašnji agent snimao je Lea kako uspešno žonglira sa teniskim lopticama i narandžama i taj video poslao rukovodstvu katalonskog kluba. Klip na kojem je Leo "isimplao" više od 100 puta nije prošao nezapaženo, a ostalo je već istorija... Svi koji prate Mesija od starta pa i oni koji su gledali dokumentarac o njemu, znaju da Leo ima poseban ritual nakon svakog gola... Naime, iako je došao u Barselonu sa samo 13 godina, Mesi nikada nije zaboravio odakle dolazi i one koji su ga odgajali. Fudbaleru je porodica na prvom mestu a veliku ulogu u odrastanju imala je njegova baka koja je preminula u trenucima dok joj je unuk gradio svoj put ka impresivnoj karijeri i trofejima. Njena smrt potresla je Lea koji svaki gol posvećuje baki, dugim pogledom u nebo i sa dva podignuta prsta... #leomessi #lionelmessi10 #messi #bday #birthday #rodjendan #rođendan

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on


Svi oni koji su ga ovih godina možda i kritikovali, ili im nije bio simpatičan, vjerovatno će u tom trenutku shvatiti koliko nedostaje fudbalu, kao i njegov "arhi" riva Kristijano.

Najbolji fudbaleri 21. vijeka ulaze u veteranske godine i malo toga je ostalo što još nisu uradili u karijeri, a dok je u slučaju Portugalca teško odgonetnuti šta mu je cilj od sada do kraja karijere, nije teško pogoditi šta je Leo Mesi zamislio kada je "duvao" svjećice na torti.

S obzirom na to da se nalazi sa reprezentacijom Argentine na Kopa Amerika, a da do sada nije osvajao nijedan trofej sa "gaučosima", sigurno mu je u mislima bio pehar Južne Amerike.

U ovom trenutku to možda djeluje previše i za njega pošto su Argentinci igrali veoma slabo u dosadašnjem dijelu turnira, ali su naznake boljih partija možda naznačili baš protiv Katara (2:0) na dan rođenja Lionela Mesija.

Kapiten reprezentacije Argentine se nije upisao u strijelce, gledao je kako pogađaju Martinez i Aguero, ali možda je baš potrebno da se drugi probude, kako bi "gaučosi" zasijali.

U četvrtfinalu Kopa Amerike sledi im duel sa Venecuelom, dok "projektovani žrijeb" potom govori da će potom "naletjeti" na Brazilce, a ako u nekim utakmicama nema naročitog pravila - onda je to kada snage odmjeravaju dvije najpoznatije južnoameričke reprezentacije.

Mesi se tako nada trofeju Kopa Amerika sa Argentinom koji mu je izmakao čak tri puta do sada, u finalima 2007, 2015. i 2016. godine, dok ima "samo" zlato sa Olimpijskih igara.

Nije loše podsjetiti da je Lionel Mesi u karijeri do sada odigrao 819 utakmica u kojima je postigao 671 gol i zabilježio 271 asistenciju, za ukupno 32 trofeja od kojih četiri Lige šampiona i 10 titula u španskoj Primeri.

Takođe, jedan je od dvojice igrača sa po pet "zlatnih lopti" - kao i Kristijano Ronaldo...

Majstore, srećan rođendan, i da igraš još dugo!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC