• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJSKUPLJA poslovna greška ikad

Autor mondo.rs

Microsoft je trebalo da bude ono što je danas Google - kompanija sa dominantnim operativnim sistemom na mobilnim uređajima. Ali, nije…

 NAJSKUPLJA poslovna greška ikad Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Bil Gejts je osnovao kompaniju Microsoft 1975. godine, a danas je filantrop, revolucionar, Microsoft “savetnik“ i svakako najbogatiji čovek na planeti. Bil Gejts je i vrlo zanimljiv čovek i svaki put kad se javno obrati sa nekog skupa saznamo nešto novo. Tako znamo da ni dinara, oprostite dolara, neće ostaviti svojoj deci (jer želi da se sama brinu o sebi), da je budućnost čovečanstva u “WC“ šolji (da, baš tamo), ali i da je ulaganje u Bitcoin najobičnija budalaština.

Ovog puta Bil je šokirao javnost izjavom da je kriv za to što je Microsoft kompanija izgubila 400 milijardi dolara. On je, govoreći o poretku u mobilnoj telefoniji, izjavio da je Microsoft trebalo da bude Google, jer je godinama pre te kompanije imao mobilni Windows, razvijene uređaje i značajan broj aktivnih korisnika, posebno u biznis segmentu.

Pročitajte i ovo: Bil Gejts: Žalim zbog CTRL + ALT + DEL

Bila je to prirodna stvar, da Microsoft pobedi na tom tlu, ali smo uspeli da prokockamo tako veliku šansu“, rekao je Gejts na TechCrunch konferenciji i naglasio da reakcija Stiva Balmera, koji je tada upravljao Microsoft kompanijom nije bila adekvatna. “Te 2007. godine, kad je najavljen iPhone, već smo imali dobar Windows Mobile ekosistem, ali je Balmer mislio da je upravljanje prstom nepraktično i da će korisnici uvek izabrati tastaturu. Google iskoristio iPhone prednosti, napravio Android i danas je tu gde je trebalo Microsoft da bude“.

U svetu softvera zaista je tako - pobednik uzima sve. Ako ste na tržištu sa polovinom potrebnih aplikacija ili čak sa 90 odsto, vi ste osuđeni na propast. Postoji mesto samo za jedan sistem, koji nije Apple u mobilnoj industriji i koja je njegova vrednost? Oko 400 milijardi dolara, koji bi prešli iz Google kompanije u Microsoft kompaniju, da smo odigrali kako je trebalo“, zaključio je Bil Gejts.

Pročitajte i ovo:  Bil Gejts ništa neće ostaviti deci!

Drugim rečima - Microsoft i Gejts su izgubili 400 milijardi dolara zbog nedovoljno jasne vizije, a Windows Phone je unapred bio osuđen na propast. Ubio ga je nedostatak aplikacija, takođe.

Windows Phone umreće zauvek 10. decembra ove godine, kad Microsoft u potpunosti digne ruke od njega, iOS zauzima oko 15 odsto tržišta, a Android 85 odsto.

Ipak, Microsoft još uvek nije odustao od mobilnih telefona!

Bill Gates on Startups, Investing and Solving The World's Hardest Problems
Izvor: Village Global

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS