Bilčar osuđen na 14 godina zatvora

Goran Bilčar (28) proglašen je krivim za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice 18. oktobra prošle godine u Banjaluci i osuđen je na 14 godina zatvora.

3
A- A A+
Goran Bilčar i Marko Mihajlović, okružno tužilaštvo Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Presudom vijeća Okružnog suda u Banjaluci prvostepeno je osuđen što je Milovanovića usmrtio ubodom šrafcigerom u glavu, koji se od siline udara zabio skroz do drške u predjelu lijeve sljepoočnice stradalog mladića.

U ovom predmetu osuđeni su i Marko Mihailovića (28) na dvije godine za učestvovanje u tuči, a za isto djelo osuđeni su i Đorđe Borovčanin (26) i Đorđe Đenadija (23) na po godinu i po, a koji su tragične večeri bili u društvu sa ubijenim Milovanovićem.

Prema optužnici, 18. oktobra prošle godine u period od 2.40 sati do 3.20 sati u banjalučkoj pekari “Marčelo” došlo je do prepirke između Bilčara, Mihailović i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane. Nakon što su obe grupe napustile pekaru, par stotina metara dalje, kod banjalučkog parka “Kupusište”, zaustavljaju se svojim vozilima, gdje dolazi do fizičkog sukoba.

Ubistvo u Banjaluci: Smrtonosan bio ubod u glavu?

U optužnici se ističe da je Bilčar uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću, a zatim ga ubo šrafcigerom, od čega je Milovanović preminuo na licu mjesta.

Suđenje za ovo, jedno od najšokantnijih ubistava koja su potresla Banjaluku, sve vrijeme je pratila porodica ubijenog.

Tokom iznošenja završnih riječi tražili su maksimalnu kaznu za Bilčara, ocijenivši da se radi o svirepom ubici, te da njihov gubitak sina jedinca ništa ne može nadoknaditi, ali da će biti mirniji ako se optuženi zasluženo kazni.

Stravični detalji smrti Milovanovića

Bilčar je tokom  ranijeg svjedočenja izrazio kajanje, kao i saučešće porodici. Tvrdio je da nikada ranije nije učestvovao u tuči, da nije imao namjeru da sporne večeri nekoga povrijedi, kao i  da nije bio svjestan da mu je šrafciger u ruci.

"Sve bih dao da mogu vratiti vrijeme. Ovo je jedna velika bol sa kojom je teško živjeti", kazao je Bilčar na prethodnom ročištu, tokom iznošenja završnih riječi.

Bilčar: Teško mi je, nisam namjeravao ubiti Bojana

Ostale vijesti