Umjesto u centru javni skup u parku

Autor:

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas da će mirni protest u četvrtak, 27. juna, biti održan u banjalučkom Parku Mladen Stojanović i da su za to dobili policijsku dozvolu.

2
A- A A+
Stanivuković, Trivić Foto: Fena

Stanivuković je rekao novinarima u Banjaluci da će skup biti održan od 19.30 časova mirno, dostojanstveno i bez ijedne neprijatnosti, te da će jedan od zahtjeva biti da naredni protest bude održan na Trgu Krajine.

On je poručio da će u tom zahtjevu biti istrajni.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović rekao je da je cilj poštovanje osnovnih ljudskih i građanskih prava, te istakao da ljudi treba da "savladaju strah".

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Jovo Savanović rekao je da su dovoljan razlog za proteste ubistva u Banjaluci, koja još nisu rasvijetljena.

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Saša Lazić tvrdi da je "u društvu na sceni jednostrana anarhija što za posljedicu ima odlazak sa ovih prostora".

Predali zahtjev za protest na Trgu Krajine

Stanivuković, Trivićeva i Vukanović prihvatili su jutros prijedlog banjalučke Policijske uprave da javni skup, zakazan za četvrtak, bude održan u Parku Mladen Stojanović, a ne na Trgu Krajine, s obzirom na to da je Park lokacija koju je Grad Banjaluka definisao za te namjene, saznaje Srna.

Srna saznaje da su poslanici pozvani jutros u prostorije Policijske uprave Banjaluka da dopune prijavu javnog okupljanja, jer nije sadržavala sve podatke koji su definisani Zakonom o javnom okupljanju.

Poslanici, podnosioci prijave javnog skupa, prihvatili su da izmijene prijavu i dopune je potrebnim podacima.

Stanivuković i Trivićeva predali su 22. juna Policijskoj upravi Banjaluka zahtjev za mirno okupljanje građana na Trgu Krajine u četvrtak, 27. juna, u 19.30.

Ostale vijesti