• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman sanja "zmajeve" u Austriji

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor rukometne reprezentacije BiH volio bi da BiH svoje utakmice na Evropskom prvenstvu igra u Beču ili Gracu.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman, koja se nedavno prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine, istakao je da se nada kako će bh. tim u žrijebu grupa za EURO, koji će se u petak održati u Beču, imati sreće i dobiti neku od dvije grupe, koje će se igrati u Austriji.

To bi značilo da će bh. rukometaši igrati u grupi A, u kojoj je već Hrvatska, ili u grupi B u koju je svrstan domaćin Austrija.

"Najviše bih se radovao Beču i Gracu. Hrvatska je 'šeširu' jedan i oni su u Gracu. Ni to ne bi bilo loše da budemo tu. Evo Austrija je u Beču iz 'šešira' tri, mi da budemo četiri, neka Češka bude jedan i nema veze Srbija, Makedonija ili Crna Gora neka bude 'šešir' dva, i eto nas", kazao je uz osmijeh Šuman.

Istakao je i da je veliki problem Rukometnog saveza BiH, pa tako i same reprezentacije, činjenica što je i dalje blokiran račun zbog dugova prema Poreskoj upravi i dobavljačima. No, izrazio je nadu da će se do početka priprema za EP krajem decembra ove godine i taj problem riješiti.

"Ovdje dok država ne napravi neki zakon o reprezentativnim selekcijama, ne pričamo samo o rukometu, nego o svim sportovima, dok to ne dođe na neku 'zelenu granu' biće veoma teško", smatra Šuman.

Dodao je da su u Hrvatskoj i Srbiji odavno riješili taj problem, te državne institucije silno podržavaju sve sportske predstavnike na međunarodnoj sceni.

Evropsko prvenstvo za rukometaše, prvi put u istoriji sa 24 reprezentacije i tri zemlje domaćina, održaće se od 9. do 26. januara u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC