Larisa Cerić: Ponosim se srebrom iz Minska

Autor:

Bh. džudistkinja juče je na Evropskim igrama u bjeloruskom Minsku došla do srebrne medalje.

0
A- A A+
Larisa Cerić Foto: FENA

''Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za BiH na Evropskim igrama'', rekla je najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine, džudistkija Larisa Cerić, koja jejuče osvojila srebrnu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Evropske igre u Minsku su se ujedno vodile i kao Evropsko džudo prvenstvo za 2019. godinu, što znači da je bh. takmičarki to ujedno bila četvrta medalja sa evropskih prvenstava.

"Drago mi je što sam donijela novu medalju za BiH, a na uspjehu ponovo moram zahvaliti mom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, Arijani Jahi i svim sparing partnerima s kojima sam se pripremala za takmičenje", rekla je Cerić u izjavi za Fenu.

Larisa Cerić Foto: FENA

Cerić je u borbi za zlato izgubila od domaće takmičarke Marine Sluckaje, a kako kaže, odlučivale su nijanse.

"Finalna borba je mogla otići i u moju korist da sam protivnicu uspjela oboriti. Ipak u tome nisam uspjela, ona je imala veliki motiv pred domaćom publikom, ali u svakom slučaju zadovoljna sam srebrom'', podvukla je Cerić.

Na putu do srebrne medalje bh. predstavnica je savladala Milicu Žabić iz Srbije, Ukrajinku Galinu Tarasovu i Portugalku Rošel Nunjes.

Bh. reprezentativka dodaje da su joj ovaj turnir i osvojena medalja dali dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolazeće Svjetsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti dobar rezultat.

Ostale vijesti