Žunić: Potrebno više policajaca na terenu

Autor:

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da Srpska treba da ima više policajaca na terenu zato što u BiH postoji problem sa migrantima i elementarnim nepogodama.

0
A- A A+
Igor Žunić, Dušica Šolaja, Klub SNSD, NSRS Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

"Svaki policajac na terenu vrijedi i ne trebamo izazivati strah od policajaca. Motiv nam treba biti bezbjednost, a jedan od uslova za ovo jeste I kvalitetna policija. Trebamo jačati policiju, a kako ćemo to nazvati manje je važno", rekao je Žunić u Narodnoj skupštini tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Dostavljeni amandmani o ukidanju rezervne policije

U Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji su razmotrili poslanici, izbrisani su članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je večeras i biće nastavljena sutra raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

MUP RS povlači rezervni sastav policije!

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fiskalnim kasama.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

"Ako ne može rezervni sastav, može žandarmerija"

Ostale vijesti