• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović stao u majstorici: Asvel s TITULOM u Evroligi

Autor mondo.rs

Ekipa srpskog stručnjaka nije uspjela da napravi veliki preokret u francuskom finalu. Demarkus Nelson "vukao" saigrače ka trofeju.

 Asvel šampion Francuske Izvor: MN PRESS

Asvel se vraća u Evroligu poslije deset godina i to kao šampion Francuske,.

Ambiciozni klub, na čijem je čelu slavni Toni Parker, osvojio je prvu klupsku titulu od 2016, pobijedivši u "majstorici" finala plej-ofa ekipu srpskog stručnjaka Saše Obradovića.

Asvel - Monako 64:53 (19:17, 8:18, 24:6, 14:12) 

Nekoliko dana nakon što je novi šampion Francuske ozvaničio saradnju sa fudbalskim klubom Lion (koji je platio 3,4 miliona evra za 25 odsto akcija), u Vilerban stiže titula, kao najava povratka najbolje evropske košarke u predgrađe Liona.

Sa druge strane, Obradović je preuzeo ekipu krajem februara, doveo je do drugog mjesta tabele uoči plej-ofa, a onda je u doigravanju bez poraza eliminisao Limož (2:0) i Dižon (3:0).

Izvor: MN PRESS

U seriji za titulu, Monako je spriječio Asvel da iskoristi prve dvije "meč lopte", ali ne i treću, prije svega zbog odlične treće četvrtine domaćina "majstorice".

Najefikasniji igrač Asvela bio je nekadašnji plejmejker Crvene zvezde mts Demarkus Nelson, sa 18 poena (2/3 za tri), a dvocifreni su u napadu bili i njegovi saigrači Šarl Kaudi (15p), Edrijan Pejn (11p), Dejvid Lajti (10), Mantas Kalnijetis (10)....


Sa druge strane, u Monaku je najzapaženiji bio nekadašnji plejmejker Budućnosti Di Bost (19 poena), ali ni on, ni Lazerik Džouns (15p) i Pol Lakomb (14) nisu uspeli da "doguraju" tim iz kneževine do velikog preokreta u finalu.

U skladu sa današnjom (utorak) najavom iz Barselone, Monako će sljedeće sezone igrati u Evrokupu, kao i ove godine.

Interesantno je da su oba učesnika francuskog finala u tek završenoj sezoni ostvarili dominantne pobjede u "Pioniru", Asvel protiv Partizana, a Monako protiv Crvene zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC