• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pezer: Rasterećen nastavljam pripreme za SP i OI

Autori mondo.ba Autori Fena

Prvo naredno veliko takmičenje biće planetarna smotra u glavnom gradu Katara od 28. septembra do 6. oktobra.

Zeničanin Mesud Pezer trijumfovao je početkom sedmice u bacanju kugle na mitingu u švedskom gradu Vekšje, a dužinom 21.27 metara ostvario je i normu za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Pezeru će to biti drugi nastup na OI jer je 2016. godine u brazilskom Rio de Žaneiru, kao 22-godišnjak, hicem 19.65 m zauzeo 20. mjesto i nije se plasirao u finale.

"Znao sam da sam spreman za mnogo više, nego što sam bacao na početku sezone, ali sam samo čekao da se to i desi. Drago mi je da sam godinu dana prije Olimpijade uspio ispuniti normu, koja iznosi 21.10 metara pa, sada, psihički puno opušteniji mogu nastaviti pripreme i za Svjetsko prvenstvo na otvorenom u Dohi, za koje sam još ranije ispunio normu", ističe Pezer, koji je potvrdio da je u usponu forme.

Najduži hitac ove sezone na otvorenom imao je 12. juna na mitingu u Zenici, gdje je bacio 20.81 metar te bio treći. Prethodno je, međutim, 1. marta u kvalifikacijama za Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu bacio preko 21 metar u dvorani - tačnije 21.08 metara.

To mu je osiguralo i prvo mjesto u kvalifikacijama, ali je u finalu bacio 20.69 metara te bio šesti. Doha će biti prilika da početkom oktobra potvrdi da je potpuno sazrio i za najveće smotre. Naredni nastup imaće 29. juna u švedskom Botnaridu, a zatim i 6. jula i u Njemačkoj.

"Možda ću u Njemačkoj nastupiti i na još jednom mitingu, koji će biti održan 8. jula, ali o tome ću tek dobiti potvrdu menadžera. Uglavnom, najvažnije je da sam zdrav, da sam spreman, a pokazalo se da je dobar potez bio i što sam ponovo došao u Švedsku. Jer, vidite, kada sam ovdje, onda bacam skoro metar duže nego kada treniram u Zenici. Atmosfera na treninzima je dobra, a tu je i moj trener Vestajn Hafstajnson, koji me koriguje", napominje Pezer.

On najavljuje kako će 18. jula, zajedno s ostalim bh. olimpijcima i kandidatima, biti gost i japanske ambasade u Sarajevu.

"Dobio sam poziv iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i naravno da ću doći na taj prijem. Zahvalan sam OK BiH koji, osim stipendija, nama koji smo ispunili ili su blizu ispunjenja norme, daje dodatna sredstva za pripreme, odnosno za fizioterapeute… Za sada tu podršku, osim mene, imaju još i Amel Tuka, Larisa Cerić i Kemal Mešić. Nadam se da će nas uskoro biti i više", kaže Pezer, koji će krajem narednog mjeseca nastupiti i na Pojedinačnom prvenstvu BiH.

Narednih dana, najavljuje Pezer, radiće bazične treninge za SP, za koje će završne pripreme imati od 15. do 25. septembra, s reprezentacijom Švedske u kampu u Rimu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC