• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokoškov: HOĆU na klupu Srbije, ali neka Sale bude još!

Autor mondo.rs

Srpski stručnjak koji je Sloveniji donio titulu šampiona Evrope ima ambiciju da sjedne na klupu "orlova". Naravno, kada za to dođe vrijeme.

 Igor-Kokoskov-hoce-da-bude-selektor-Srbije-poslije-Aleksandra-Sase-Djordjevica Izvor: MN PRESS

Košarkaški stručnjak Igor Kokoškov izjavio je da bi volio da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije, ali da to nije realno u skorijoj budućnosti i dao punu podršku radu Aleksandra Đorđevića.

"Srpska reprezentacija ima, ne dobrog, nego fenomenalnog selektora i čovjeka Aleksandra Đorđevića, zaista svi treba da budemo presrećni što je odlučio da se bavi time i da ima energiju, entuzijazam i ambiciju da bude selektor. Ja mu želim da dokle god ta želja postoji kod njega bude na tom mjestu. Rezultati su vrlo konkretni i vrlo opipljivi, pogledajte samo šta su uradili posljednje četiri godine. Moja želja za radom sa nacionalnim timom naravno da postoji, ali to nije želja u kratkoročnom planu i Bože zdravlja neka Sale bude selektor još mnogo, mnogo godina", rekao je Kokoškov.

Kokoškov, osvajač evropske titule sa Slovenijom 2017. godine pobjedom u finalu baš nad Srbijom, poželio je sve najbolje "Orlovima" na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Ne bih izdvojio neka posebna očekivanja, prije bih im poželio sve najbolje, da svi budu zdravi, da se odazovu pozivu selektora. Da naprave dobru atmosferu i da korak po korak može daleko da se dogura. Ne treba se baviti spekulacijama, jednostavno korak po korak od prvog okupljanja do prve kontrolne utakmice, odlaska na turnir. Jednostavno stabilnim i krupnim koracima ići naprijed i mislim da će biti jedno dobro ljeto za srpsku reprezentaciju".

Kokoškov je poslije otkaza u Finiksu, gdje je dobio šansu da vodi NBA tim kao prvi trener iz Evrope ikada u najjačoj ligi sveta, odlučio da se pridruži stručnom štabu Sakramenta na poziv generalnog menadžera Vlada Divca.

"Prethodna godina u Finiksu je bila sjajno iskustvo. Neke stvari u životu kliknu, a neke ne, i tu nema prostora za neki gorak osjećaj. Na sve gledam kao na dobro iskustvo i nastavljam dalje. Kingsi su nova stranica, imaju potencijal, imaju talenat i očekivanja su da naprave taj sljedeći korak i budu pretendenti za plej-of i da idu dalje. Zaista mislim da je ovo za mene bila prava odluka, osim u profesionalnom smislu, blizu je Finiks gdje živim trenutno i gdje je moja porodica".

/Kokoškov za MONDO: Nekad se uplašiš od Jokića!/

Zvijezdu Denvera Nikolu Jokića označio je kao jednog od pet najboljih košarkaša svijeta, za tandem iz Sakramenta Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu izjavio je da su vrlo standardni i predvidio im odličnu sezonu, dok je za Miloša Teodosića rekao da bi ostao duže u NBA ligi da se ranije odlučio na odlazak "preko bare".

Kokoškov će predstojećeg vikenda biti predavač 18. Beogradske trenerske klinike u hali "Ranko Žeravica", zajedno sa Stenom van Gandijem, Milanom Tomićem i Aleksandrom Lukmanom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC