Stipo Marković u zagrebačkoj Lokomotivi

Autor:

Marković, koji je cijelu karijeru proveo u Širokom Brijegu, dogovorio je sa zagrebačkom Lokomotivom saradnju na četiri godine.

Stipo Marković u zagrebačkoj Lokomotivi Foto: Anadolija/Željko Miličević

Dvadesetpetogodišnji lijevi bočni igrač Stipo Marković nakon punih sedam godina u seniorskom pogonu napustio je Široki Brijeg i prešao u redove Lokomotive Zagreb.

Ovaj rođeni Kiseljačanin prošao je kompletnu školu fudbala Širokog Brijega i 2012. godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom.

U dresu Širokog Brijega odigrao je 202 utakmice u svim takmičenjima i postigao tri gola te upisao 18 asistencija.

"Jutros sam ljekarske preglede i potpisao četvorogodišnji ugovor. Srećan sam što sam napravio iskorak u svojoj karijeri prelaskom u 1. HNL. Želim se zahvaliti Širokom Brijegu i Lokomotivi što su se brzo dogovorili oko uslova moga transfera. Međutim, posebno hvala mom Širokom Brijegu koji mi je sve ovo omogućio. U Širokom Brijegu sam se afirmisao kao igrač i jako sam zahvalan na tome. Na kraju, veliko hvala svim trenerima i saigračima bez kojih sve ovo ne bi uspjelo'', rekao je Marković nakon današnjeg potpisa ugovora.

Marković je posljednjih sezona bio jedan od perjanica Širokog Brijega i ponajbolji lijevi bočni igrač u cijeloj BiH.

Zbog svoje odanosti klubu i odnosa prema dresu kluba s Pecare zaslužio je brojne simpatije među navijačima i ljubiteljima fudbala u Širokom Brijegu, a svojim primjerom mnogima je pokazao kako se bori i igra za svoj klub, saopštili su iz kluba, poželjevši Markoviću sve najbolje u nastavku karijere.

Ostale vijesti