• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rumunski bosovi" u POSETI hotelu mlade reprezentacije

Autor mondo.rs

"Strah sa mora" i "Gazda Temišvara", kako ih naziva portal "GSP", kačili su na Facebook slike sa nasmejanim fudbalerima i selektorima Rumunije u noći posle remija sa Francuskom i plasmana u polufianle Evropskog prvenstva u Italiji.



Dan pre nastupa mlade reprezentacije Rumunije u polufinalu Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu, u prestonici zemlje naših suseda objavljena je dramatična priča o poseti tamošnjih "šefova kladionica" hotelu u kom je odseo tim selektora Mirela Radojua.

Portal "GSP" objavio je slike i video snimke sa bazena "Grand" hotela u Forliju, koje su na Facebooku "kačili" ozloglašeni Nuredin Beinur, poznatiji kao "Strah sa mora" i Sorin Udrea, aka "Gospodar Temišvara", a na kojima im društvo prave nasmejani i raspoloženi tehnički direktor Saveza, Mihail Stoikica, selektor Radoi i jedan od najboljih igrača ekipe, Janis Hadži - inače sin najvećeg rumunskog fudbalera svih vremena, Georgija Hadžija.

"Slavimo polufinale sa Stoikicom, Radojuom, Hadžijem i Udreom", napisao je Beinur na ovoj društvenoj mreži u "sitne sate" posle utakmice 3. kola Grupe A u kojoj je remi vodio dalje i Rumune i Francuze, a ujedno značio i kraj za domaćine turnira, Italijane.

Utakmica u kojoj nije bilo ni žara, ni ofanzivnog fubala punih 75 minuta, ali u kojoj su na kraju oba tima mogla da postignu pogodak, završena je rezultatom 0:0, što je značilo da će u četvrtak od 17 časova u prvom polufinalu igrati Rumunija i Nemačka, a od 21 čas Francuska i Španija.

Na većini svetskih kladionica kvota određena za nerešen ishod između Rumunije i Francuske spuštena je sa uobičajenih 3,00-3,15 na indikativnih 1,60-1,50.



Uredništvo portala "GSP" dovelo je dvojicu poznatih lica iz pozemlja u direktnu vezu sa dvojicom selektora reprezentacije Rumunije, Radojua sa klupe mladih i Kozmina Kontre sa klupe seniora.

"Lica osuđivana za ozbiljna krivična dela, bliska selektorima Mirelu Radojuu i Kozminu Kontri, kao i rukovodstvu Fudbalskog saveza Rumunije, posetila su hotel u Forliju više", navodi ovaj medij, tvrdeći da je ovo druženje započeto posle pobede nad Engleskom u drugoj utakmici na šampionatu, a ozvaničeno na društvenim mrežama posle meča sa Francuskom.

"GSP", međutim, navodi da fotografija Beinura i Kontre sa plaže u Riminiju uslikana još 19. juna - dan posle startne pobede Rumuna nad Hrvatskom od 4:1. Kasnije te večeri je Francuska napravila veliki preokret i u nadoknadi vremena i savladala Englesku 2:1.

Usledila je još jedna ubedljiva pobeda od 4:2 nad Englezima, uparena sa minimalnim trijumfom "petlova" nad Hrvatima od 1:0, a kako je u rasporedu ova grupa bila poslednja - lako je već tada moglo da se pretpostavi da će bod u trećem kolu voditi dalje i Rumune i Francuze.



Beinur i Udrea su utakmicu u Ćezeni posmatrali sa tribina, uključujući se "uživo" na Facebook, gde su neobavezno ćaskali sa pratiocima.

"Moramo da prođemo ovde. Gde god dođem, ja zaradim novac, draga moja. Čeka me još nedelju dana do finala, do tada vidimo se u polufinalu u četvrtak", obraćao se Beinur jednoj od "foloverki" koja mu je postavila pitanje u komentarima.

Udrea je nedavno u otadžbini odslužio zatvorsku kaznu od šest godina i osam meseci.

"GSP" je primetio i da se Beinur tokom "ćaskanja" sa pratiocima u jednom trenutku pozdravio sa Georgeom Ogarareom, šefom službe skauta "Akademije Hadži", u kojoj je stasalo nekoliko aktuelnih mladih reprezentativaca.

Inače, Konstanca, čiji je trener George Hadži, ima najviše igrača u reprezentaciji - pet, ispred Steaue, koja je dala četiri fudbalera.



Već smo pisali da je selektor mlade reprezentacije Radoj svojevremeno kao fudbaler i kapiten Steaue stekao nadimak "Kum", zbog odanosti prvom čoveku tog kluba i jednom od najmoćnijih ljudi u rumunskom fudbalu, Điđiju Bekaliju.

"Hej, zdravo Ogare. Nisam te primetio, išao sam 'uživo'. Hadži je na drugoj strani, reci mu da ćemo se videti u restoranu", rekao je Beinur.

Videćemo šta će biti epilog ove priče, koja je brzo napustila granice Rumunije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC