• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko vas je to OTKAČIO s Fejsa?! Saznajte lako!

Autor mondo.rs

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako da otkrijete ko vam više nije prijatelj na Facebook mreži.

 Ko vas je to OTKAČIO s Fejsa?! Saznajte lako! Izvor: MONDO portal/Mario Milojević

Najbolji način da se proveri da li je vaše prijateljstvo još aktivno je obična pretraga.

Dovoljno je otvoriti sopstveni Facebook profil, odabrati kategoriju prijatelji i u pretrazi upisati ima prijatelja. Ako je prijateljstvo još uvek "živo", pojaviće se u spisku. Ako tu osobu nemate na spisku prijatelja možda je samo promenila ime (odnosno prezime) ili vas je obrisala.

Druga mogućnost je da pretražite ime "prijatelja" na Facebook mreži. U rezultatima pretraživanja videćete sve osobe, koje se zovu poput te osobe, ali i u kakvom ste odnosu. Ako uz ime vašeg "prijatelja" stoji "dodaj prijatelja" očigledno je da više niste u prijateljskoj vezi. Ako među rezultatima ne možete da nađete svog "prijatelja" možda je on jednostavno deaktivirao ili izbrisao svoj profil.

Neki korisnici Facebook mreže posebno cene svoju privatnost, pa zabranjuju Facebook-u da njihov profil bude vidljiv bilo kome osim njihovim prijateljima. Kako biste bili sigurni da se vaš "prijatelj" možda nije samo "sakrio", možete proveriti putem tuđeg naloga. Tačnije, posetite profil zajedničkog prijatelja i pokušajte svog "prijatelja" da pronađete među vašim zajedničkim prijateljima, odnosno među prijateljima na tom profilu. Ako ga tamo ugledate i uz njegovo (ili njeno) ime stoji "dodaj prijatelja" još jednom je očigledno da je vaša nekad prijateljska veza raskinuta.

Na kraju, postoje i brojne mobilne aplikacije odnosno dodaci za internet pretrage, koji obećavaju da će vas obavestiti o tome ko vam više nije prijatelj. Ako se odlučite za instalaciju takve aplikacije, budite posebno oprezni. Mobilne aplikacije često su pune oglasa, mogu učiniti vaš mobilni telefon ranjivijim na hakerske napade, a i često skrivaju naplatu korišćenja, koju aktiviraju bez prethodnog upozorenja (SMA porukom ili na neki drugi način).

Tome treba dodati i činjenicu da za korišćenje takvih aplikacija morate dopustiti pristup svom Facebook profilu, a da pri tome ne znate koje sve podatke prikupljaju, gde ih skladište ili za šta koriste, upozorava Dnevnik.hr.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS